Już z jakiś rok temu poznałam przez internet pewną dziewczynę, często ze sobą pisałyśmy, rozmawiałyśmy przez telefon i jest tak do teraz, kilka miesięcy temu uświadomiłam sobie, że jestem w niej zakochana, choć to nie w tym problem, gdyż powiedziałam jej o tym i odpowiedziała, że ona również obdarza mnie uczuciem. Wtedy bardzo się z tego cieszyłam, ale teraz martwie się czy ma to jakąś przyszłość.. Bo wiecie 'związek przez internet'.. Planujemy poraz pierwszy spotkac się w wakacje. Mieszkamy z jakieś 100km od siebie, jak myślicie czy ten związek ma jakieś szanse? .__.
Moim zdaniem nie ma.Niedługo wam przejdzie,a odległość niestety potrafi bardzo utrudniać życie.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Znam pewną parę, która poznała się przez Internet i również dzieliło ich wiele kilometrów. Spotykali się, mieli ogromne plany na przyszłość. Ku mojemu kolejnemu zaskoczeniu okazało się, że plany się zmieniły, nie są razem.
denu napisał/a:
odpowiedziała, że ona również obdarza mnie uczuciem
Jesteś pewna jej słów? Tak powiedziała i od razu w to uwierzyłaś? Po za tym ile masz lat, że od razu czujesz zakochanie? Bardzo, bardzo często myli się zakochanie z zauroczeniem. Spotkaj się z nią, dlaczego czekać aż do wakacji?
_________________ Tylko w pochłaniającej wszystko pustce samotności, w ciemnościach zacierających kontury świata zewnętrznego można odczuć, że się jest sobą aż do granic zwątpienia, które uprzytamnia nagle własną nicość w rosnącym przeraźliwie ogromie wszechświata.
Imię: Norejczelzerejczel
Wysłany: 2010-04-04, 19:13
no-algebra napisał/a:
ee to nie miłość, to zauroczenie, ewentualnie przyzwyczajenie.. <moje zdanie...
Stawiałbym na przyzwyczajenie. NIe da się zakochać, ani nawet zauroczyć (moim zdaniem) w imś kogo się tak naprawdę nie zna.
_________________ "- a znasz takie uczucie gdy serce mocniej bije,
nie umiesz złapać oddechu, trzęsiesz się i nie wiesz co powiedzieć ?
- uczucie gdy widzisz osobę, a nie możesz z nią być.
- dokładnie."
kto Cię przytuli, pocałuje?
Na odległość to nic nie można.
Taka rozmowa, w której nawet nie słyszysz jej głosu za uchem to nie rozmowa.
Seks też przez neta, byś z nim uprawiał?
Zakochać się w kimś kogo się na oczy nie widziało. Naprawdę nie wiem jak Ci ludzie to robią. Może wydaje Ci się fajna albo coś. Możecie się spotkać et. jednak zakochać się możesz po pewnym czasie przebywania z drugą osobą.
_________________ "I know what I want, I say what I want and no one can take it away"
Każdy wie co ten sport dla nas znaczy, w naszym mieście- my dzielni Krzyżacy.
Wiesław Jaguś - legenda na zawsze
Bardzo ciekawe co powiecie jak sie spotkacie... bo przesz internet to tylko wirtualna niby miłość.... nic nie zastapi rozmowy i pobytu ze sobą na żywo w cztery oczy...
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Fascynacja. Zauroczenie. Nie widziałaś tej osoby na oczy, nie znasz jej zachowania... znasz tylko jej wyidealizowany obraz, a na spotkaniu okaże się że to nie to, a przeciwnie, że masz jej dość.
Na dłuższą metę to nie ma przyszłości.
Imię: Daria
Wysłany: 2010-04-05, 12:35
Nie, to nie ma przyszłości, bo Ty się zakochałaś nie w dziewczynie, tylko w swoim wyobrażeniu o niej. Przepraszam, że to mówię, ale ciekawe, co będzie, jak się z nią spotkasz i poznasz ją lepiej, kiedy się okaże, że nie jest do końca taka, jak to Ci się wydawało.
_________________ 28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
09.12.1978r. - 12.02.2010r. [*]
Zawsze w moim sercu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum