Plemników są tysiące...Zawsze się dziwie że udało się jednemu z nich- mnie! Dziwie się że żyje ...Zamiast mnie mógł by być jakiś drugi Lepper albo jakaś super lacha... Mimo wszystko ciesze się że żyje ale po co żyjemy skoro i tak kiedyś umrzemy...No trudno trzeba żyć jak by jutra miało nie być. Was też coś dziwi?
Ostatnio zmieniony przez KoJaK 2008-04-26, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Życie jest cudowne i trzeba się nim cieszyć. Nie myśleć o śmierci
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Imię: Kasia
Wysłany: 2008-04-27, 11:04
hmm ale śmierć to część życia ale warto myśleć optymistycznie ^^ :roll:
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Nie żyjemy tylko po to, aby ciągle myśleć, że kiedy umre, to może niedługo nastąpić Ale fakt, faktem Kościół nakazuje, aby żyć tak żeby zasłużyć na życie wieczne
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Wysłany: 2008-04-27, 12:19
no tak :) ale napisałam to również w tym sensie ze wokół nas ludzie umierają ... i to jest nie odłączna część życia :p i czy myślimy nad nią czy nie i tak nas otacza.
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
"Życie to marność"
Ale myślę, że i tak trzeba z niego korzystać, wyciągnąć tyle ile się da i żyć chwilą, tak jakby jutra miało nie być.
_________________ Tylko o sprawach, które nas zupełnie nie interesują, możemy wydać rzeczywiście bezstronną opinię, co niewątpliwie jest dowodem, że opinia bezstronna jest zawsze absolutnie bezwartościowa.
Wysłany: 2008-04-30, 15:55
Myszunia napisał/a:
"Życie to marność"
Ale myślę, że i tak trzeba z niego korzystać, wyciągnąć tyle ile się da i żyć chwilą, tak jakby jutra miało nie być.
Oczywiście do granic rozsądku ;P żeby potem nie żałować tego co się zrobiło i nie mieć żadnych nieprzewidzianych sytuacji i problemów ;P
Wysłany: 2008-05-02, 12:21
Korzystać z życia .. oczywiście Może niekoniecznie tak jakby jutra miało nie być , bo jest to niebezpieczna metoda ... A że życie to cud jedni przekonają się wcześniej inni później ja już się przekonałam i tego wszysktkim życze !
Ja tam nie wierzę w życie wieczne. Dlatego nie oszczędzam i korzystam z tego, że mogę żyć na Ziemi. Wszystko, co przyjemne
Z drugiej strony często wydaje mi się, że po śmierci coś jednak jest. Hm.... może drugie życie? Może to ja byłam kiedyś Einsteinem? He he.... mój poziom :roll:
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
Nigdy nie dyskutuj z idiotami, bo ściągną Cię do swojego poziomu i pobiją doświadczeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum