Panel logowania

Nie masz jeszcze konta na e-Mlodzi.com?

Zarejestruj siê!

Zapomnia³eœ has³a?

Przypomnij je

Autor

Wiadomo¶æ

paragon  

User

Do³±czy³: 10 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-20, 13:23   Inwestowanie na Forex i opcje binarne?

Witam wszystkich forumowiczów :-)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, by rozpocząć inwestowanie na rynku Forex albo w opcje binarne na jakiejś platformie.
Słyszałem, że jest to opłacalne i niezbyt trudne. Ale jak się mówi: "kto nie ryzykuje ten nie ma" :oczami:

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z Forexem albo opcjami binarnymi?
Możecie polecić jakąś platformę? :padam:

syity

User

Do³±czy³: 20 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-20, 20:46   

Jeżeli się na tym nie znasz, nie radziłbym się w to pchać. Ryzyko podobne do giełdy, możesz stracić sporo, ale też i zarobić, jednak przy ogromnych kwotach, jak to nasze kochane banki zarabiają.

Schattig

User

Do³±czy³: 24 Cze 2013

Wys³any: 2013-09-20, 23:22   

Odradzam.. Ryzyko jest ogromne, właściwie nie masz pojęcia czy coś zarobisz, czy nie.

Można to porównać z zakładami bukmacherskimi, też możesz kierować się wykresami, historią wzlotów i upadków (w jednym przypadku waluty, etc., w drugim klubów czy zawodników), a na końcu i tak wszystko zależy od szczęścia/jednego błędu. (Tak, wciąż się nie mogę pozbierać po straceniu szansy na 8,500 PLN na bet-at-home przez jeden mecz..).

Ale jak masz kasę i nie wiesz co z nią zrobić.. Możesz spróbować.. Najpierw jednak zorientuj się na rynku itp.

Ja za to ostatnio rozpocząłem zabawę w tzw. Buxy, czyli zarabianie poprzez klikanie reklam, ale o tym to założę zaraz osobny temat c:

Schattig.

atajnuis

User

Do³±czy³: 11 Sie 2013

Wys³any: 2013-09-22, 19:10   

paragon napisa³/a:

Słyszałem, że jest to opłacalne i niezbyt trudne.

- niezbyt trudno to na Forexie stracić kasę ;) Zdecydowana większość "inwestorów" traci, ale o tym nie piszą w reklamach większości platform ;) Zasada inwestowania (bez względu na typ inwestycji i platformę) jest taka, aby inwestować w to na czym się znasz.

Najlepszą inwestycją jest inwestycja w siebie... szczególnie przy obecnej sytuacji na rynkach finansowych i chaosie, który prędzej czy później nadejdzie.

Schattig napisa³/a:

Ja za to ostatnio rozpocząłem zabawę w tzw. Buxy, czyli zarabianie poprzez klikanie reklam, ale o tym to założę zaraz osobny temat c:

Masz świadomość, że to wszystko to są piramidy finansowe?:) W "buxy" i wszelkiego rodzaju ich mutacje warto wchodzić na samym początku, z niewielkim kapitałem. Przy dużej dywersyfikacji (tj. np. wchodzisz w 5 takich projektów), masz duża szansę na zysk (nawet jeżeli np. 2-3 okażą się niewypłacalne - a taki los prędzej czy później czeka każdy z tych systemów).

HCNOPS  

Hiper wymiatacz

Do³±czy³: 19 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-22, 20:41   

Nigdy się w to nie bawiłem, ponieważ giełda nie obraca żadnym realnym towarem. Jest to zwykła gra, w której zwykły wybuch w kopalni na drugim końcu świata, potrafi spowodować zapaść. Wszystko zależy od miliona czynników, z czego połowa jest powymyślana na potrzeby giełdy samej w sobie.

O wiele lepiej jest inwestować w realny towar, taki jak złoto, czy też srebro.

Jeżeli jesteś bardzo dobry w karty, to możesz również spróbować grać w pokera na mikrostawkach.

Jak znasz się nieco na ekonomii, to można też pobawić się na rynku inwestycyjnym, z tym że wiesz, nigdy nie wiadomo który gracz przetrwa na rynku, a który wróci z torbami.

Masz też Lotto. Nie, nie mam na myśli kumulacji wielkiego lotka, bo tam szansa wygrania jest minimalna. Ale np. zdrapki. Kupujesz taką za 2 zł i możesz wygrać 20zł, a więc zdziesięciokrotnić wydatek. Pól masz 4, a więc szansa jest stała 25%. Są też inne loterie, w których można wygrać od 1.000 zł, do nawet 100.000 zł. Nie jest to duży pieniądz, ale jeśli potrafisz zainwestować tak, by się zwróciło, to warto spróbować. Raz na tydzień to niewielki wydatek w skali miesiąca, a może pozwolić szybko dodać zauważalną sumkę do portfela.

Ostatecznie zostaje Ci opcja dla całkowicie zielonych, czyli włożenie kasy do wielkiego worka, danie go jakiemuś sprawdzonemu bankowi i pozwolić obracać Twoją kasą, z czego dany stały procent zysku zleci na Twoje konto. Przy dobrej stopie procentowej, wkładając na konto 50.000 zł już możemy co miesiąc dostawać w miarę ładny grosz.

asela  

User

ImiÄ™: Asia

Do³±czy³a: 21 Wrz 2013

Sk±d: Katowice

Wys³any: 2013-09-22, 20:45   

Dzisiaj się o tym dowiedziałam właśnie..
i mam trochę sprzeczne myśli co do tego, ale z drugiej strony chce spróbować..
Na razie wejdÄ™ chyba tylko w DEMO bo na realne pieniÄ…dze trochÄ™ siÄ™ pojÄ™..
ale z chęcią posłucham Waszej opinii na ten temat..

paragon  

User

Wys³any: 2013-09-23, 11:35   

Założę dziś konto Demo. Znalazłem taką stronę: www.binary24.pl - grafiką może i nie zachwala zbytnio, lecz wszystko jest jasne, nawet mają czat, ale nie pisałem do nich :P ¦ciągnę poradniki i sobie poczytam co i jak, może mi się uda wygrać?

Pisaliście, że nie warto inwestować, bo szybko kasę można stracić, ale weźmy pod uwagę parę innych rzeczy - mając pracę też nie mam do końca pewności, czy nie stracę pracy, bo firma upadnie albo będzie poszukiwała młodszych pracowników po taniości.

Wiadomo, że nie ma nigdy pewności w inwestowaniu, ale chyba codziennie "kopalnie nie wybuchają" jak to napisał HCNOPS.

HCNOPS  

Hiper wymiatacz

Do³±czy³: 19 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-23, 12:46   

Nie chodzi tu raczej o odciągnięcie Cię od inwestowania, lecz wskazanie na wysokie ryzyko operacji na giełdzie. Aby zacząć bawić się w brokera, trzeba znać się na działaniu wielu niezależnych elementów gry, a także ekonomii w skali makro, stosunkach geopolitycznych, czy teorii pieniądza.

Ostatecznie jednak życzyć pozostaje szczęścia, w tej kapitalistycznej dżungli ;)

paragon  

User

Wys³any: 2013-09-23, 14:44   

Wiesz, nie przewidzisz, czy dziś wybuchnie bomba atomowa :P Trzeba zaryzykować

Tadek19  

User

ImiÄ™: Tadeusz

Do³±czy³: 26 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-26, 18:08   

O Foreksie słyszałem wiele rzeczy, jedni stracili sporą kasę a inni szybko pomnożyli oszczędności. Jeśli lubisz ryzyko to kombinuj ;) a jeżeli szukasz czegoś bezpieczniejszego to tu jest fajny przegląd bezpiecznych inwestycji http://TUbyłSPAM

paragon  

User

Wys³any: 2013-09-30, 12:20   

W poprzednim tygodniu spędziłem sporo czasu na analizie rynku, sposobach odpowiedniego inwestowania na rynku, grałem trochę na kontach Demo. Dziś zaskoczyło mnie bardzo, to co zobaczyłem:

Wiem, że poniedziałek oraz piątek to nie są dobre dni do inwestowania, ale udało mi się wyjsć na duży plus (oczywiście na koncie Demo) 27zł. Grałem na centach, czyli 1 cent to ok 4groszy :mrgreen: Teraz jak pomyśle, że byłoby to realna inwestycja, to w ciągu pół godziny mógłbym je mieć. Nie wolno być aż tak bardzo porywczym na kasę, trzeba być ostrożnym. Jeśli odpowiednie techniki oraz porady dobrze się zastosuje można całkiem dobrze na tym wyjść. I proszę, żeby ten sposób INWESTOWANIA nie porównywać do bukmacherki. Tam masz tylko statystyki a tutaj wiesz, co się dzieje na świecie i masz więcej możliwości.

dirac_delta

User

Do³±czy³: 24 Wrz 2013

Wys³any: 2013-09-30, 20:26   

Tak czytam te wasze wpisy o szybkich formach inwestowania w Internecie, ale nie polecam od razu ryzykować pieniędzy bez żadnego doświadczenia w tych sprawach. Na starcie lepiej jest zaznajomić się z darmowymi symulacjami różnych form inwestowania, których w Internecie jest niestety niewiele.

Ostatnio natknąłem się na informacje o tzw. grze VCR. Ciekawa sprawa - inwestujemy w dopiero startujące przedsięwzięcia typu high-tech, tak jak to robią fundusze typu Venture Capital. Podobno pierwsza runda gry startuje już 10 października, a sama gra trwa 10 tygodni. Na stronie gry (http://gra-vcr.pl/ ) podają, że nagrodami są między innymi staże do firm. Ja to tam wole puki co takie "bezpieczne" formy inwestowania, zamiast od razu pakować się w inwestowanie prawdziwych pieniędzy.

paragon  

User

Wys³any: 2013-09-30, 23:10   

A jaką masz pewność, że to jest bezpieczne inwestowanie w tą grę?

dirac_delta

User

Do³±czy³: 24 Wrz 2013

Wys³any: 2013-10-01, 18:46   

Mówiąc o tej grze, że jest "bezpieczna" mam na myśli, że inwestujesz wirtualne pieniądze i nie ponosisz żadnych kosztów własnych. Na oficjalnej stronie piszą, że jest to gra edukacyjna i na taką mi też wygląda. A to że gra została stworzona w PANie dodatkowo zwiększa moje zaufanie, że nie jest to typowy komercyjny projekt.

Kael221  

User

Do³±czy³: 01 Pa¼ 2013

Sk±d: Kraków

Wys³any: 2013-10-01, 19:03   

Można też grać/poćwiczyć na prawdziwych komercyjnych platformach, np. plus500, tms oczywiście nie wirtualnych pieniądzach. W branży znane jest powiedzenie, że na forex można zyskać 1.000.000 % początkowego kapitału, a później można stracić tylko 100%. Myślę, że to dobrze obrazuję całą tą zabawę.

Forum m³odzie¿owe e-Mlodzi.com