Droga Basiu!
Pisz? do Ciebie, gdy? chcia?abym Ci opowiedzie? o tym, jak sp?dzi?am wakacje oraz podzieli? sie z Tob? moimi wra?eniami.
Tego lata by?am w naszym polskich Tatrach. D?ugo czeka?am na ten wyjazd.
Ju? jad?c poci?giem do Zakopanego, wspaniale si? bawi?am. Podró? by?a dosy? d?uga i nie mog?am sie doczeka?, kiedy wreszcie po raz pierwszy ujrz? szczyty polskich gór.
Kiedy w ko?cu dojechali?my, wysiad?szy z pociagu poczu?am powiew ?wie?ego, górskiego powietrza. Razem z rodzicami zakwaterowali?my si? w niezwykle urokliwym pensjonacie u stóp malowniczej góry. Rodzina prowadz?ca ten niewielki hotel by?a bardzo mi?a. Ju? pierwszego dnia zorganizowa?a nam ognisko z góralami i zaproponowa?a, ?e opowie kilka ciekawych historii o okolicy. Podczas ogniska nauczyli?my si? ?piewa? kilka góralskich piosenek i us?yszeli?my wiele ciekawych opowie?ci. Przy wspólnej zabawie pozna?am mi?e rodze?stwo w naszym wieku - Kasi? i Tomka. Wspaniale si? z nimi bawi?am i od tej pory, gdy tylko przebywalismy w pensjonacie, bylismy nieroz??czni.
Nast?pnego dnia po raz pierwszy ja i moi rodzice wyruszylismy na górski szlak. Na pocz?tku groga wydawa?a mi sie trudna i m?cz?ca, jednak gdy juz przywyk?am do spaceru pod górk?, zacz??am rozkoszowa? si? pi?knym górskim krajobrazem. Basiu, to by? wspania?y widok ! Nigdy nie zapomn? tych o?nie?onych szczytów, rozpo?cieraj?cych si? ni?ej zielonych ??czek i w?skich, zalesionych dolin...
Nie chce mi si? dalej. Rozumiesz ju?, to ?adna sztuka, tylko troch? wyobra?ni i ch?ci, których Ci wybitnie brakuje.