Pewien student, miglanc jakich ma?o, ale ze sporym tupetem, zg?osi? si? na wielokrotnie odk?adany egzamin z logiki.
Oczywi?cie jak zawsze by? nieprzygotowany, ale poniewa? tupetu nigdy mu nie brakowa?o, zaraz po wej?ciu do gabinetu starego profesora powiedzia?
- Panie profesorze, proponuj? panu uk?ad. To ja zadam jedno pytanie, je?eli pan odpowie, to mnie pan wywali na zbit? mord?. Je?eli natomiast w ci?gu pi?ciu minut pan nie odpowie, to mi zaliczy pan egzamin na pi?tk?.
Profesor u?miechn?? si? - no, nareszcie kto? odwa?ny - pomy?la?
- OK niech pan pyta
- Co obecnie jest legalne, ale nielogiczne, logiczne ale nielegalne, i co nie jest logiczne ani legalne?
Profesor nie znal odpowiedzi postawi? studentowi 5. Poprosi? te? go o odpowied?.
Ten mu natychmiast odpowiada:
- Ma pan 65 lat i jest pan ?onaty z 25-letni? kobiet?, co jest legalne, ale nielogiczne. Pana ?ona ma 20-letniego kochanka, co jest logiczne ale nielegalne. Pan stawia kochankowi swojej ?ony 5 chocia? powinien go pan wywali? na zbity pysk i to nie jest ani logiczne ani legalne.
[ Dodano: 2016-07-21, 18:25 ]
- Panie Stasiu, czy? pan oszala??! - mówi s?siadka do s?siada
- Po 60 latach rozwodzisz si? pan z ?on?, ?eby o?eni? si? z 20 latk?? W pana wieku!?
- Ju? ja wiem, pani Krysiu co ja robi? - u?miecha si? staruszek
- Teraz co noc a to podaj basen, a to zaparz zió?ka, podaj termofor. A m?oda wyjdzie sobie wieczorem,
wróci rano, a ja wreszcie b?d? móg? si? wyspa?!