Autor
Wiadomość
Wysłany: 2008-10-26, 12:29 Sposób by troche schudn??
Stachu napisał/a:
ale pozby? sie t?uszczu tylko z brzucha. Tylko nie piszcie mi ?e ?wiczenia, bo du?o ?wicz?, chodzi mi o diet?
L. napisał/a:
poza tym, ?adna dieta nie pomo?e ci w dwa tygodnie.
Jimmy FoX napisał/a:
Ta, 3 pomki, 5 przysiadów i na tym koniec.
Stachu napisał/a:
no dobra, ale dalej nie widz? ?adnych konkretów. Chodzi mi o konkretn? diet?, co je??, w jakich odst?pach czasu i przez ile.
Stachu napisał/a:
Gdy licz? sobie BMI zawsze wychodzi mi prawid?owa masa cia?a, ale po prostu mam do?? du?y brzuch. Nie czuje si? z tym dobrze i chce si? tego pozby?.
Eliara. napisał/a:
bardzo mi przykro ale nie jeste?my dietetykami -.-
Cytat:
to ku**a rób brzuszki. Co za problem? robisz wielkie halo z niczego.
Stachu napisał/a:
Oo, frajerze znasz mnie ?e stawiasz takie tezy? By? mo?e to co napisa?e? to twój ca?y repertuar ?wicze? jakie potrafisz zrobi?. No có?, je?eli uwa?asz ?e potrafi? tylko zrobi? 3 pomki i 5 przysiadów, to mog? ci powiedzie? ?e w realu by? si? zdziwi?. 5 lat trenuje karate i mi opinia takiego frajerka jak ty ?e nie ?wicz? ma?o robi.
Stachu napisał/a:
no dobra, ale dalej nie widz? ?adnych konkretów. Chodzi mi o konkretn? diet?, co je??, w jakich odst?pach czasu i przez ile.
Eliara. napisał/a:
to ku**a rób brzuszki
Cytat:
Aby przyspieszy? przemian? materii i szybciej spala? t?uszcz, jedz cz??ciej. To najwa?niejsza zasada, któr? powinna? zapami?ta?. Je?li zjesz 3 normalne posi?ki i 3 niewielkie przek?ski dziennie, b?dziesz mia?a prawid?ow? równowag? energetyczn?. Dzi?ki temu szybciej schudniesz, spalisz t?uszcz (zw?aszcza ten w okolicach brzucha) i zyskasz wi?cej tkanki mi??niowej. Ta teoria ma poparcie nie tylko naukowe, ale i praktyczne. Jedz?c cz??ciej, nie dopuszczasz do napadów g?odu, które niemal zawsze ko?cz? si? przejedzeniem.
Cytat:
Co i kiedy je???
- p?atki owsiane + siemie lniane dodawaj do zup, sa?atek i muesli. Siemi? i p?atki to kopalnia b?onnika. Ten za? zapobiega zaparciom i syci.
- cukinia i sa?ata na przek?sk? i do da? g?ównych. Warzywa te dostarczaj? zaledwie 15 kcal w 100 g. Nale?? wi?c do czo?ówki odchudzaczy.
- orzechy - kilka, raz dziennie – mimo ?e s? kaloryczne (ok. 600 kcal w 100 g), nie warto z nich rezygnowa?. Zawarty w nich tryptofan chroni przed stresem, a wi?c i przed jego zajadaniem.
- chudy nabia? przynajmniej raz dziennie, zw?aszcza na kolacj?. Chudy nabia? syci i przyspiesza przemian? materii. Zawarte w nim bia?ko potrzebne jest do budowy mi??ni.
- jab?ka - co najmniej jedno dziennie, owoce te zawieraj? mnóstwo pektyn. Te niestrawialne w?ókna dzia?aj? na jelita niczym miote?ka.
Superprzek?ski! Raz dziennie!
Chuda przegryzka to doskona?y sposób na oszukanie g?odu.
- sok warzywny przecierowy – zawiera mnóstwo b?onnika, dlatego doskonale "zapycha". Szklanka soku pomidorowego, marchewkowego lub wielowarzywnego dostarcza ok. 50 kcal, soku buraczanego tylko 35 kcal!
- chudy twaróg – to ?ród?o syc?cego bia?ka. 100 g niskot?uszczowego sera ma nie wi?cej ni? 90 kcal.
- marchew – warto mie? zawsze pod r?k?. Chrupanie jej zaspokaja potrzeb? podjadania, ale nie tuczy. 100 g surowej marchewki to zaledwie 27–33 kcal (zale?nie od odmiany).
- gotowany bób – ma 66 kcal w 100 g. Ale po zjedzeniu gar?ci tego przysmaku czujesz si? naprawd? najedzona. Dlaczego? Bo bób dostarcza sporo bia?ka i b?onnika.
S?odkie pokusy
Jeste? na?ogowym po?eraczem s?odyczy? By dieta nie spali?a na panewce... oszukuj ?aknienie. Pomog? ci w tym:
- suszone morele i ?liwki – 100 g dostarcza ok. 280 kcal.
- gorzka czekolada – jedna kostka to 22 kcal.
- arbuz – mo?esz si? nim zajada? do woli, bo 100 g to tylko 15 kcal.
- s?odzik – stosuj go zamiast cukru. S?odzik jest wydajniejszy oraz mniej kaloryczny (200 kcal w 100 g, cukier – 400 kcal).
Pami?taj!
Nawet ma?o restrykcyjne diety wymagaj? pewnych ogranicze?. Je?li chcesz odchudzi? brzuszek, powinna? odstawi?:
- sól – zatrzymuje w organizmie wod? (wa?ysz wi?cej i wygl?dasz jak opuchni?ta)
- fast foody – wi?kszo?? serwowanych tam da? ocieka t?uszczem. Ten za? dostarcza ok. 900 kcal w 100 g
- dania sma?one – s? wysokokaloryczne i powoduj?... wzd?cia.
Stachu napisał/a:
po pierwsze mów za siebie -,-
Stachu napisał/a:
o ?al. Powinna? si? nauczy? umiej?tno?ci czytania ze zrozumieniem. Mi chodzi o diet?, bo z ?wiczeniami nie mam problemów.
Stachu napisał/a:
Tak naprawd? to s? takie diety typu "6 kilo w 2 tyg." ale z nazwami potraf jakich nawet bym nie powtórzy?.
Stachu napisał/a:
Stachu napisał/a:
Oo, frajerze znasz mnie ?e stawiasz takie tezy? By? mo?e to co napisa?e? to twój ca?y repertuar ?wicze? jakie potrafisz zrobi?. No có?, je?eli uwa?asz ?e potrafi? tylko zrobi? 3 pomki i 5 przysiadów, to mog? ci powiedzie? ?e w realu by? si? zdziwi?. 5 lat trenuje karate i mi opinia takiego frajerka jak ty ?e nie ?wicz? ma?o robi.