Panel logowania

Nie masz jeszcze konta na e-Mlodzi.com?

Zarejestruj się!

Zapomniałeœ hasła?

Przypomnij je

Autor

Wiadomość

Musahaha  

Stały User

Wysłany: 2011-07-01, 19:49   Gdy zaczniecie cztac ksi?zke, to j? ko?czycie?

Wiadomo, czasem ksi??ka jest wyj?tkowo nudna, nie trafia w nasz? tematyk?, innym razem brak czasu, wrzucamy j? w k?t i przypomina nam sie za rok.
Wiec jak to jest z wami, gdy zaczniecie czyta? ksi??ka to j? ko?czycie?
Przez jak? ksi??k?/ksi??ki nie mogli?cie przebrn???

Everthus  

Pogromca postĂłw

Wysłany: 2011-07-01, 20:07   

Musahaha napisał/a:

Przez jak? ksi??k?/ksi??ki nie mogli?cie przebrn???

Przez wiele ksi??ek. Czasem cz?owiek zwyczajnie nie jest gotowy, nie jest w stanie doceni? pi?kna ksi??ki - sam bardzo d?ugo si? zmaga?em z pierwszym Pratchettem. Teraz to czysta rozkosz :]

Musahaha napisał/a:

gdy zaczniecie czyta? ksi??ka to j? ko?czycie?

Cz?sto czytam kilka na raz, zwykle wszystkie ko?cz?. A jak si? d?ugo z jak?? zmagam, daj? sobie spokój, i czytam ciekawsze dla mnie.

HUSTLA  

Mega wymiatacz

Imię: ...

Wysłany: 2011-07-01, 20:50   

Jak ksi??ka nie jestem dla mnie interesuj?ca - co rozpoznaje po dwóch stronach, od razu - odk?adam j?. Zwykle tak si? dzieje z lekturami. My?l?, ?e Potop by? najgorszy.

Norbs93  

Pogromca postĂłw

the boy next door

Imię: Norbu$

Wysłany: 2011-07-01, 20:55   

No zdarza si?,cho? jak ju? zabieram si? do ksi??ki to staram si? tak? wybra?,aby temat mnie nie znudzi?.Cho? pami?tam,?e kiedy? przeczyta?em 'R?k? mistrza'-mia?a chyba z 700 stron a od 100 mnie nudzi?a.Uwa?am to za osi?gni?cie w tej dziedzinie.

Hetman1999  

Hiper wymiatacz

I Back From the Dead

Wysłany: 2011-07-01, 21:26   

Tak ja ko?cz? na ok?adce

kotek:*  

Wymiatacz

Imię: ka$ia

Wysłany: 2011-07-01, 21:31   

Haha ksi??ka której nie przeczyta?am do ko?ca to "Krzy?acy" dobrn??am do II cz??ci, ale z ko?cówk? da?am sobie spokój. Tak jak Everthus czytam kilka ksi??ek jednocze?nie. Zwykle wybieram ksi??ki które od samego pocz?tku mnie fascynuj?. Aktualnie nie mog? dobrn?? do ko?ca "Dziecka Ciemno?ci" ;p

madeline134  

Moderator

Wysłany: 2011-07-02, 09:03   

Zwykle si?gam po dan? pozycj? z jakiego? powodu, wi?c jedynie w razie przypadkowych wyborów zdarza mi si? nie ko?czy? czytania. Bywa te?, ?e mimo swych recenzji i tematyki ksi??ka okazuje si? by? wyj?tkowo nudna b?d? te? nie rozwija nale?ycie problematyki, wtedy bez skrupu?ów ko?cz? lektur?.

Anio?ek^^  

Hiper wymiatacz

Wysłany: 2011-07-02, 09:17   

Bardzo du?o jest takich ksi??ek, które zacz??am, a nie sko?czy?am. Zazwyczaj, gdy ju? mi si? nie chc? czyta?, a jestem ciekawa co b?dzie na ko?cu, to odwracam na trzy ostatnie strony i czytam, pó?niej t? ksi??k? oddaje.
Musz? przeczyta? co najmniej kilkadziesi?t stron, ?eby stwierdzi?, ?e ksi??ka mnie nie zaciekawi.

Ammai  

Stały User

Imię: Sandra

Wysłany: 2011-07-02, 09:49   

zdarza si?, ?e ksi??k? odk?adam, ?eby wróci? do niej po d?u?szym czasie, ale jeszcze nie zdarzy?o mi si? chyba nie doko?czy? :)
prawdziwe tortury prze?ywa?am ostatnio próbuj?c przeczyta? 'pami?tniki wampirów', bo zachcia?o mi si? do prezentacji maturalnej wspó?czesnego wizerunku wampira, zacz??am czyta? w pa?dzierniku, a sko?czy?am w maju....

Akeyo20  

Pogromca postĂłw

Wysłany: 2011-07-02, 13:22   

Rzadko ko?czy?em lektury. Zwykle zanim doszed?em do po?owy, by? ju? sprawdzian, a potem wiadomo, ?e nie chce si? czyta?, skoro ju? nie trzeba

Grabarz91  

Pogromca postĂłw

Świata obserwator

Imię: Arek

Wysłany: 2011-07-02, 13:31   

Ogólnie mam problem z ko?czeniem ksi??ek ^^. Lektury ma?o które ko?czy?em, teraz gdy czytam dla siebie zazwyczaj ko?cz?, ale nie zawsze...

Everthus  

Pogromca postĂłw

Wysłany: 2011-07-02, 16:52   

Anio?ek^^ napisał/a:

Ogólnie mam problem z ko?czeniem ksi??ek

To w takim razie ?le si? do tego zabierasz: czytaj np zbiory opowiada?, po jednym opowiadaniu dziennie. Na jednym si? zwykle nie ko?czy, wi?c znowu zaczniesz ca?e czyta?. Albo krótsze ksi??ki - nie ka?dy widzi tak jak ja przyjemno?? w przeczytaniu ponad 1k stronnicowej Europy Daviesa czy Nie takie proste zwyci?stwo.

Hetman1999 napisał/a:

Tak ja ko?cz? na ok?adce

Ja oceniam ksi??ki po ok?adce - mo?e dlatego ich tyle czytam. Jak jest nudna i brzydka, nawet wydawcy jej si? nie chcia?o uatrakcyjni?, z czym do ludzi. No i s? opisy, i wiem, czy mnie mo?e zaciekawi?.

xenovobez  

Hiper wymiatacz

;]

Imię: Oryginalne

Wysłany: 2011-07-02, 19:21   

Hmm Swiat Nocy.... Nie przebrn? przez to, ci?gle wszystko sie powtarza ten sam schemat. Wieczna noc... pierwsza cz??? niez?a druga to samo co pierwsza. Uczennica Maga mia?am problemy, stane?am na srodku z ni?, jednak jakos nagle mnie ol?ni?o i piekna akcja si? rozwin??a i j? dokonczy?am po kilku miesi?cach nawet musze jescze wócic do niej moze hah. Bale maturalne z piek?a 3 strony i le?e, jakis nonsens.

Wg mnie ksi??ka musi mie? jedn? cech?, nie powtarza? si?, by? oryginalna, uj?? fajnie klimat ;) .
"[...] mi?o?? nie daje i nigdy nie dawa?a szcz??cia. Wr?cz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ci?giem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pyta?, dr?cz? nas w?tpliwo?ci. Na prawdziw? mi?o?? sk?ada si? ekstaza i udr?ka."

Roju  

Stały User

Imię: Arkadiusz

Wysłany: 2011-07-02, 19:24   

Wi?kszo?? ksi??ek jakie zaczyna?em czyta? przewa?nie ko?czy?em. Nie bior? tu pod uwag? lektur, bo ksi??ki czytane pod przymusem ju? na starcie trac? na warto?ci. ; ) Chocia? nie zawsze jest ?le, bo niektóre lektury wci?gn??y mnie na tyle, ?e przeczyta?em je od deski do deski. Jednak je?li ksi??ka nie ma tego czego? to nie ma powodu by si? m?czy? czytaj?c j?.

Michael Cera  

Pogromca postĂłw

angielski lord

Wysłany: 2011-07-02, 19:33   

Nie miesza?bym lektur ze zwyk?ymi ksi??kami. Z tymi pierwszymi mamy styczno?? w wi?kszo?ci pod przymusem ze strony szko?y. Te drugie czytamy z w?asnej woli. Ksi??ek jako takich nie mam zwyczaju czyta?. Jednak?e ostatnio zacz??em poczytywa? pewn? powie??, niektórym dobrze znan?. Jestem w po?owie, mo?e uda mi si? j? doko?czy? w ten weekend.

Forum młodzieżowe e-Mlodzi.com