Panel logowania

Nie masz jeszcze konta na e-Mlodzi.com?

Zarejestruj się!

Zapomniałeœ hasła?

Przypomnij je

Przesunięty przez: vialink | 2013-07-17, 20:54

Autor

Wiadomość

blacklover  

Hiper wymiatacz

dwie pasje.

Wysłany: 2012-11-11, 16:11   Wroc?aw: Wy?sza Szko?a Oficerska

Chcia?abym zapyta? Was, mo?e macie znajomych, albo sami ucz?szczacie do tej szko?y. Interesuj? mnie wszlekie informacje na jej temat - jak wygl?da tam ?ycie, nauka, treningi, poligony ? Wszystko. A dok?adniej to In?ynieria Bezpiecze?stwa Narodowego ( studia wojskowe, nie cywilne! )
No i najwa?niejsze, ciezko tam si? dosta?/ przetrwa? ?
Bardzo prosi?abym o jakie? odpowiedzi, zbeiranie informacji to proces d?ugotrwa?y, wi?c trzeba bym jako? uporz?dkowa?a to wszystko.
Powiecie mi co? wi?cej na temat tej szko?y? :)

takitampan  

Hiper wymiatacz

Imię: Bartek.

Wysłany: 2012-11-11, 19:20   

z tego co sie interesowa?em albo fizyka na podstawie albo matma na rozszerzeniu , ?eby my?lec o jakiejkolwiek wojskowej uczelni, we wroc?awiu dobrze jest punktowana sprawnosc fizyczna.. ;) i to tyle moge pomoc.

LandonAston. napisał/a:

Mówie mojemu bli?szemu koledze, ?e jest mi smutno. Oczekiwa?am, ?e chociaz spyta dlaczego, a on: to zrób palcówke.

Different  

Pogromca postĂłw

Wysłany: 2012-11-12, 18:28   

Nie chc? straszy?, ale czyta?em to i owo na temat studiów oficerskich. Bardzo trudno jest si? tam dosta?, poniewa? du?o ch?tnych i s?ysza?em, ?e nawet 600 osób na 30 miejsc, a 80% przyj?tych po znajomo?ci, dobry wuj Genera? itp.

I s? to informacje nie tylko z jednego ?ród?a, ale tak?e na stronie WP znalaz?em temat w którym jasno pisali, ?e jest si? ci??ko dosta? bez 'pleców' i du?o osób rozwa?a s?u?b? w NSR, ale wed?ug mnie na szeregowego op?aca si? i?? je?li ma si? zapewnion? prac?, bo co po obs?u?eniu 12 lat - nico. Po 15 jest dopiero emerytura, a podobno od 2013 nawet od 25.

Jak kolega wy?ej fizyka, matma, ale równie? angielski, a najlepiej na rozszerzeniu.

[ Dodano: 2012-11-12, 23:01 ]
Ale to nie zmienia faktu, ?e trzeba rezygnowa?. Najwa?niejsze to d??y? do swojego celu mimo wszystkich przeciwie?stw. Życz? Powodzenia!

CheeryLipstick  

Pogromca postĂłw

Wysłany: 2013-09-14, 11:52   

Ja si? tam w tym roku wybieram lecz na studia cywilne.

Forum młodzieżowe e-Mlodzi.com