_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-05-15, 11:16
felieton Straha bardzo pozytywnie.
i podoba mi sie to przed wywiadem z motylem, mozna lepiej poznac przed wywiadem osobę.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Wysłany: 2010-05-15, 11:28
Fajna, świetny pomysł.
_________________ Żyjesz wystarczająco długo by usłyszeć głos broni,
Wystarczająco długo by odnaleźć siebie krzyczącego każdej nocy,
Wystarczająco długo by zobaczyć jak przyjaciele cię zdradzają...
Merytorycznie zaczyna się robić ciekawiej. Ale parę moich opinii i spostrzeżeń:
1. Jak zawsze nie przeczytałem nawet kawałka "wywiadu", po prostu nie chce mi się czytać kilku stron o niczym. Lepiej krócej, a konkretniej.
Dlaczego wywiad w cudzysłowu? Bo patrząc na niego, nie mogę nazwać go wywiadem. Nie ma uwzględnionych połowy norm i zasad według których robi się wywiady.
Reczą podstawowa jest, że dziennikarz zadaje pytania, ma jak najlepiej pokazać wywiadowanego, a nie przedstawia tam własnych opinii czy piszę o sobie.
Ktoś: Tak lubię chipsy.
Dziennikarz: Nooo, ja też, chociaż chyba bardziej lubię czekoladę.
Nie, nie, nie... poza tym nie wszystko trzeba publikować.
2. Podoba mi się pomysł z felietonem. Plus dla Straho za chęci, stylistycznie w jego tekście czepiłbym szczególnie powtórzenia w jednym zdaniu 3 razy słowa "który".
Minus dla grafika, za wycentrowanie tekstu. Widzieliście kiedykolwiek w jakiejś gazecie centrowane artykuły?
Do lewej + ewentualnie margines dookoła zdjęcia.
Chyba tyle, ogólnie fajnie, że jest taka inicjatywa na forum Przepraszam, że się czepiam, zboczenie zawodowe. Czekamy na kolejny numer
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum