Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-05-31, 16:36 Haszysz
Haszysz (potocznie hasz) – substancja otrzymywana ze zlepionej i sprasowanej żywicy konopi indyjskich bądź siewnych (Cannabis sativa sativa i Cannabis sativa indica), bogatych w substancję psychoaktywną THC (do 50 %).
Haszysz jest przetworem konopi, podobnie jak marihuana. Palony jest zazwyczaj z tytoniem w postaci ręcznie robionych papierosów (skrętów, "jointów") bądź ze specjalnych fajek wodnych.
(żródło: wikipedia.org)
koszt: ok. 25 zł/g
sprzedawany w postaci małych kostek (g= cm kwadratowy)
Jakie macie zdanie na temat haszyszu? Sięgaliście kiedykolwiek po niego, macie w planach? Jak patrzycie na ludzi, którzy się nim odurzają? Czy uważacie, ze powinien zostać zalegalizowany wraz z marihuaną? Co sądzicie na temat różnych jego przetworów, jak np. olejek haszyszowy* lub spożywania go w nietypowy sposób, przykładowo jogurt haszyszowy*?
olejek haszyszowy- ekstrakt z (...) haszyszu otrzymany za pomocą rozpuszczalników organicznych, najczęściej stosowane w tym celu są: alkohol etylowy, aceton, eter naftowy lub płynny gaz do zapalniczek. Zawartość THC w olejku jest większa niż w haszyszu.
(źródło: wikipedia.org)
jogurt haszyszowy- haszysz spożywany w jogurcie (haszysz zostaje rozpuszczony w oleju i zmieszany z dowolnym jogurtem).
Proszę nie wiązać tego tematu z moją osobą, służy on wyłącznie do dyskusji na temat rzeczonego narkotyku.
Ładnie wygląda, wolałabym go nie palić natomiast chętnie ulepiłabym z tego Twoją podobiznę.
Jak się odnoszę do osób używających? Normalnie.
Jak marihuanę legalizują to to też mogą, zresztą - wszystko jedno.
Przetwory to takie trochę udziwnienia. Ale nie mam zdania.
Koniec.
Wysłany: 2010-05-31, 18:20
Ten czarny jest dobry ale ten brązowy(chyba) jest słaby ja miałem tylko czarny bo brązowego nie widziałem ps. Gram haszyszu tańszy od gramu MJ o 5 zł? coś nie tak
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Tez mnie to dziwiło. Możliwe, że tylko w moich stronach takie są stawki. : )
No chyba
Paliłem, da się odczuć różnicę, ale może zbyt mocno siadło mi na głowę, żebym się przerzucił z MJ. Co do ceny to jeszcze z rok temu stało po 35/40 zł.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-05-31, 20:21
Jeszcze co do ceny dodam, iż w moich stronach towar nie jest do końca hm... najwyższej klasy, więc cena ma swoje wytłumaczenie. Przepraszam za nieścisłość w treści tematu, musiałam opierać się na trzebińskich realiach, takie rzeczy trudno znaleźć w Internecie. : )
Co do tematu, byłam w posiadaniu, choć użytku z tego większego nie uczyniłam. Jeśli legalizować marihuanę, to i haszysz.
Mam 16 lat, a hashu w swoim życiu już "troche" zjarałem, szczególnie w tą zime jak są jakies pytania dotyczące hashu to możecie do mnie pisać my na Śląsku mówimy na to "Gruda"
Wiek: 23 Dołączyła: 07 Maj 2010 Skąd: Den Haag / Rijswijk
Wysłany: 2010-06-01, 09:05
Wole trawe, ze wzgledu na smak i zapach, ale generalnie nie szaleje ani za jednym, ani za drugim. Juz prawie rok nie palilam. A hasz to tak z 7 euro w coffieshopie. Zreszta tyle samo co marihuana.
Imię: Adam
Wysłany: 2010-06-01, 20:45
u mnie giet norma 30zł a do kostki może dowalają trochę odważników(nie wiem piasek itp) albo jest tego za mało
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Haszyszu nie paliłem nigdy bo capi gównem, w ogóle nie tykam nic innego poza ziołem. Po ile stoi to nie wiem.
_________________ żeby pójść do łóżka z dziewczyną to wystarczy, że pobzdryngolę coś na gitarze i powiem, że rocka słucham.
http://na-kacu.blogspot.com/
Imię: Adam
Wysłany: 2010-06-01, 21:05
@up zioła hasz też mj ja wole mj Jah Bless :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum