Wysłany: 2009-02-28, 09:11 Jaki rodzaj śmierci jest najstraszniejszy?
Tak jak w temacie, jakiej śmierci się boicie? Jak na pewno nie chcielibyście umrzeć?
Może znacie kogoś albo słyszeliście o kimś, kto umarł z szczególnie okrutny sposób?
Imię: Kuba
Wysłany: 2009-02-28, 09:53
Zdecydowanie ucięcie powiek.
Oczy wysychają po trzydziestu minutach, nic sie wtedy nie widzi
Bez powiek nie da się spać więc umiera się tydzień, albo dłużej
moim zdaniem najgorszą formą śmierci jest samobójstwo. znam takie wypadki... mój kolega się powiesił przez to że laska z nim zerwała i mam drugi przypadek w mojej koleżanki mamę wjechała ciężarówka gdy wychodziła ze sklepu z pieczywem... śmierć na miejscu
Gorsze chyba jest jak mieliby po kolei zabijać Twoja rodzinę, znajomych, przyjaciół, dziewczynę... a Tobie pozwolić żyć ze świadomością że to przez ciebie
karolina napisał/a:
moim zdaniem najgorszą formą śmierci jest samobójstwo. znam takie wypadki... mój kolega się powiesił przez to że laska z nim zerwała i mam drugi przypadek w mojej koleżanki mamę wjechała ciężarówka gdy wychodziła ze sklepu z pieczywem... śmierć na miejscu
Moja koleżanka... wracała ze szkoły do domu. z PKS wysiadła na skrzyżowaniu, po drugiej stronie w samochodzie czekała na nią mama. Szła z przyjaciółką za rękę... przebiegały przez jezdnie... moją koleżankę uderzył tir w chwili gdy była półtora metra od samochodu swojej mamy, i trzymała za rękę koleżankę. Koleżance nic się nie stało... ją znaleziono pod trzecim kołem tira... Kierowca chciał popełnić samobójstwo kilka razy... jej przyjaciółka przez tydzień była w szoku... ja kilka godzin przed tym zdażeniem z nią gadałem. To też można zaliczyć do strasznej śmierci??
a jeśli chodzi o samobójstwa to tutaj gdzie mieszkam to cześta sprawa jest. Mogłbym wiele zdażeń opisać
Ostatnio zmieniony przez Lord 2009-02-28, 10:33, w całości zmieniany 1 raz
Zależy to od subiektywnej opini. Mnie najbardziej przeraża śmierć przez utopienie, kilkuminutowe dławienie się wodą , niemoc.
Śmierć z głodu, z wycieńczenie.Śmierć poprzez spalenie.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Każda prowadzi do tego samego.
To tak, jakby się zastanawiać "jaka kupa bardziej śmierdzi."
Eliara. napisał/a:
Tak jak w temacie, jakiej śmierci się boicie? Jak na pewno nie chcielibyście umrzeć?
Trzeba jeszcze zerknąć czasem dokładnie na treść tematu. Tak wszystko sprowadza się do śmierci.Ale w temacie mamy odpowiedzieć co nas przeraża najbardziej , jakoś nie uważam ,że śmierć ze starości jest "najstraszniejsza"
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Trzeba jeszcze zerknąć czasem dokładnie na treść tematu. Tak wszystko sprowadza się do śmierci.Ale w temacie mamy odpowiedzieć co nas przeraża najbardziej , jakoś nie uważam ,że śmierć ze starości jest "najstraszniejsza"
No widzisz, ja za to nie uważam, aby jakiekolwiek preferencje co do śmierci miały znaczenie, bo to nie my za to odpowiadamy w większości przypadków. Bez znaczenia jak ta śmierć będzie wyglądała - i tak będziesz martwy.
_________________ Jak suchy liść,
Jak kapryśny wiatr,
Dokąd tak biegniesz
Uwikłana w świat?
Owszem każda śmierć jest najstraszniejsza, ale nie każda tak samo bolesna..
jeżeli patrzeć na kwestie cierpienia istnieje podział..
dla mnie najgorsza jest chyba poprzez spalenie, ból nie do zniesienia.. wystarczy, że ktos sie bardziej oparzy i boli jak cholera a co dopiero gdy dzieje sie to z całym ciałem..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum