Wysłany: 2009-08-10, 15:13
Cytat:
guma uzależnia ?
Tak. Znam takich którzy non stop żują, bo mówią, że bez tego źle się czują i muszą mieć coś w buzi, ale dla obserwujacego to jest dość drażniące.
_________________ Wiesz... lubię wieczory
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam
Wejść na drzewo i patrzeć w niebo
Tak zwyczajnie, tylko że
Tutaj też wiem kolejny raz
Nie mam szans być kim chcę.
Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Ketonal,ibuprom max.
Sięgam po nie już mechanicznie, czasem także po silniejsze leki.Jedyną wadę jest właśnie to,że muszę naprawdę wziąć sporą dawkę,by mój organizm w ogóle na nie zareagował.Jestem świadoma skutków ubocznych zażywania ich w takich ilościach,zwłaszcza w moim przypadku.Niemniej ważne,że działają.
Nawet jeśli lepiej mi robi tylko świadomość,że je zażyłam.
Swego czasu nie mogłam także zasnąć bez tabletek nasennych.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nawet jeśli lepiej mi robi tylko świadomość,że je zażyłam.
Też tak mam. Ledwo mnie gdzieś pyknie i już coś łykam. Nie daję rady jak nie mam nospy w plecaku. Żołądek mnie bardzo często boli i tyle tej nospy się nałykałam że słabo mi pomaga. A jednak się odblokowuje jakaś blokada i robi się lepiej.
Ibuprom efektow zadnych nie daje nie wiem czy ktos musi brac 15 tabsow na dzien czy cos ze odczuwa jakies objawy uzaleznienia.
_________________ I'll never wait for the pain of death
With a bullet in my gun don't fuck over my shit
Can you hold my crazy as I go?
So fuck hypocrisy and fuck you too !
czy czlowiek z wlasnym zdaniem musi byc zawsze krytykowany i nienawidzony??
Lek może uzależnić wiem to z własnego doświadczenia.
Zawsze wieczorami bardzo boli mnie głowa, więc biorę tabletki, jeżeli jedna nie pomaga biorę ich więcej, i doszło do tego, że biorę je codziennie.
Nie jestem z tego zadowolona, ale co zrobić , kiedy boli głowa a inne sposoby typu świeże powietrze, przebywanie z zaciemnionym miejscu w ciszy etc, nie pomagają...
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
Imię: Daria
Wysłany: 2010-08-26, 18:05
Mam problemy ze zdrowiem, muszę przyjmować pewne leki, ale nie uważam się za uzależnioną, nie raz i nie dwa zdarza się, że o nich zapomnę i nic się nie dzieje.
_________________ 28.05.1992r. - 21.02.2008r. [*]
09.12.1978r. - 12.02.2010r. [*]
Zawsze w moim sercu...
Imię: Dawid
Wysłany: 2010-08-26, 22:24
Wszystko zalezy od człowieka jak do tego podchodzi się psychicznie.... Jeśli jest zrozpacznony śmiem twierdzić że wtedy od wszystkiego może się uzaleznic, dlatego tak ważna jest osobowość człowieka
_________________ muß ich denn sterben, um zu leben ?
Nie zawsze. Niektóre leki po prostu same w sobie uzależniają, nie potrzeba do tego skłonność. A uzależnić mogą każdego, nawet chwalącego się silną wolą, osobowością, czy czym tam chcecie.
_________________ Jak suchy liść,
Jak kapryśny wiatr,
Dokąd tak biegniesz
Uwikłana w świat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum