Ja często mam bolesne miesiączki . Na prawdę bardzo pomaga dłuższa kąpiel, najlepiej w wannie. Kiedyś gadałam o tym z ginekologiem i to właśnie ona mi to poradziła.
Mnie boli nie bardzo, ale tak uciska przez całe 4-5 dni, które mam miesiączkę. Biorę zawsze buscopan, bo najbardziej mi pomaga - może tak, jak już tu ktoś napisał lepiej, żebyś brała rozkurczowe, zamiast typowych przeciwbólowych. A jak musisz sięgać po bardzo mocne środki, to idź do lekarza, nie próbuj sama, bo jeszcze sobie zaszkodzisz.
Ja mam okropne bóle... aż mdleję i wymioruję. Na szczęście tylko w pierwszy dzień, później przechodzi. : )) Mam to po mamie. Niektórzy tak po prostu mają.... Mamie przeszło po pierwszej ciąży. : ))
_________________ "Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją."
J. Gaarder
Faktycznie, jesli chodzi o bolesne miesiaczki zdecydowanie lepiej jest brac leki rozkurczowe takie np jak buscopan niz przeciwbolowe. Ale jesli bole sa az takie mocne i nie do zniesienia, i niosa ze soba konsekwencje omdlen, wymiotow, to radzilabym sie udac do ginekologa, bo sami nic nie wymyslimy. Kurcze naprawde mala-mi wspolczuje Tobie, nie wiem, czy dalabym rade z takimi bolami normalnie funkcjonowac. Jak ty sobie z tym radzisz?
Dla mnie pierwszy dzień jest utrapieniem- straszny! Wtedy nigdzie się nie ruszam i zawsze biorę aulin. Złoty lek, naprawdę. Ale trzeba raczej wziąć od razu z 2 tablety :)
Ja mam okropne bóle... aż mdleję i wymioruję. Na szczęście tylko w pierwszy dzień, później przechodzi. : )) Mam to po mamie. Niektórzy tak po prostu mają.... Mamie przeszło po pierwszej ciąży. : ))
moja mama też tak miała, na szczęście ja tego nie odziedziczyłam.
_________________ Życie jest za krótkie by codziennie rano budzić się z pretensjami do całego świata.
To raczej normalne. Jedne lepiej inne gorzej przeżywają te dni, co gorsze niektóre kobiety podczas miesiączki mdleją, bo tak ich boli. Mnie też czasami boli brzuch, zazwyczaj biorę tabletki i kładę się spać.
_________________ Jęczeć nad minionym nieszczęściem to najlepszy sposób, by przyciągnąć inne.
ja miałam okropnie bolesne okresy przed ciążą. Czasem nawet mdlałam z bólu.
Po ciąży jak ręką odjął
Tak oczywiście zgadzam się. U mnie tez było boleśnie ale tylko pierwszego dnia, brałam Ibuprom, ale po ciąży żadnych dolegliwości i okres bardzo skapy.
ja mam 7 lat juz okres, i od pol roku prawie mnie nie boli...wczesniej to mi sie zdarzalo i zemdlec z bolu a zadne tabletki nigdy nie pomagaly. zawsze musialam caly dzien i noc przelezec w wielkim bolu...teraz nie wiem dlaczego ale sie uspokoilo :D
_________________ ...No one else can touch me like the way you do, nothing seems to hurt me when I am close to you...
ja raczej czuję się normalnie podczas miesiączki, czasami poboli dzień przed lub drugiego dnia, ale to nic wielkiego, najczęściej nawet nie biorę leków. dla mnie najgorsze są dwa-trzy dni w połowie cyklu, wtedy umieram.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum