chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o ojcu dyrektorze i jego jedynej slusznej stacji radiowej
oddajecie pieniadze? przekonujecie reszte rodziny by to zrobili?
w koncu dzieki nam ojciec dyrektor bedzie w stanie wykopac cieple zrodla dla nas, swoim owieczek :D
Imię: Mieczysława
Wysłany: 2010-02-08, 12:32
nie oddaje mu pieniedzy, oddaje mu siebie.
_________________ "strach jest niezwykle podniecający. Ludzie lubią być straszeni. To działa na nich jak chwile przed orgazmem. Wszyscy pragną tego zaznać. To niezwykłe doświadczenie."
Sprawę tego, czy dać czy nie pozostawiam wam. Co do Ojca dyrektora, nie potępiam go, ani nie wywyższam. znam wielu ekscentrycznych księży i uważam, że można się z kimś nie zgadzać, ale nie można go obrażać. Datki są dobrowolne, chcesz daj, nie chcesz nie daj. Proste
Po pierwsze owy grzyborodny Rydzyk nie jest księdzem. Teoretycznie jest jakimś braciszkiem zakonnym. Ale i to w praktyce cholera wie czy prawda.
MłodyDuchem napisał/a:
Katolickie media są potrzebne, ale to nie jest ich wzór
Może są potrzebne, może nie są. Ale jeżeli są, to zawsze są zbyt przesadzone w stronę pro-kościelną. Tak jak zbyt przesadne są anty-kościelni. Wszyscy siedzą w swoich własnych przesadyzmach po uszy.
E przesada. Ocenianie tego po RM i "Naszym Dzienniku" to przesada. "Gość Niedzielny" i "Radio Em" są wyjątkowo umiarkowane. Bardziej, niż wiele świeckich mediów.
A Rm to taki polski folklor. I tak większość babć tam różańca słucha tylko ;P
_________________ Nie mogę patrzeć na rzeczy z dystansem, np. poprzez kamerę. Nigdy nie przykładam oka do kamery. Do diabła z obiektywem. Chcę być pośrodku rzeczy. Muszę wiedzieć wszystko o każdym, kochać wszystko wokół mnie.
Jest to wzór idealnego biznesmena w Polsce, człowiek mający stację nie zależne od nikogo.
A to co robi z staruszkami, hmm para biznesu każdy chce na czymś zarobić.
Tak się składa, że czytuje Gościa Niedzielnego z ciekawości. I to właśnie Gość Niedzielny często jest z przesadyzmem prokościelny.
MłodyDuchem napisał/a:
To media katolickie powinny najeżdżać na papieża
Nie, nie powinny najeżdżać bo to nie o to chodzi. Ale robią z niego świętego którym nie jest. Nikt nie jest idealny i taki wspaniały. Wg. mnie media powinny być neutralne zarówno ganić za błędy jak i chwalić za dobre rzeczy.
Wysłany: 2010-02-13, 16:00
Rydzyk ma głowę na karku i wie, co robi i czego chce.
Aczkolwiek nie popieram jego działań.
Nie mam zamiaru wysyłać pieniędzy na jego 'instytucję'.
Choć u mnie w rodzinie jest pewien człowiek mocno zaangażowany w działania Rydzka (i wcale nie babcia !)....
_________________ Be careful little eyes what you see
It's the second glance that ties your hands as darkness pulls the strings
Be careful little feet where you go
For it's the little feet behind you that are sure to follow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum