Wysłany: 2009-05-20, 15:51 Pytanie dotyczące przenoszenia sie z LO do LO
Siemka mam pytanie bo chce sie teraz przenieść z jednego liceum do drugiego ale na inny profil , tak samo 3 letnie i te same przedmioty są i w związku z tym mam pytanie czy jak sie przeniose teraz w trakcie wakacji czy będe je musiał zaczynać od pierwszej klasy czy odrazu od drugiej jak bede miał iść normalnie ?? thx za odpowiedz bo jestem troche mało doinformowany w tych sprawach bo jedni mówia że bd musiał od początku zaczynać od 1 klasy a inni że normalnie od drugiej zaczne tak jak mam zaczac po tych wakacjach ;p I sie juz pogubiłem ;P
Przenosisz się normalnie do tej klasy do której powinieneś chodzić czyli np 2 bo 1 rok już zaliczyłeś.Musisz mieć tylko jakieś w miarę oceny na świadectwie , żeby Cie to "nowe" LO chciało przyjąć :)
skąd sie tacy ludzie biorą?
jasne, że idziesz do tej klasy, którą zaczynałbyś w starym LO
pomyśl sobie, że ktoś kończy 5 kl podst i ma sie pzrenieść. Myślisz, zę zaczyna znów od 1?
_________________ Bazgram na czystej BIAŁEJ kartce, nie chce wprowadzać poprawek.
ja myślę,że akurat chodziło mu o to czy jak zmieni profil to czy będzie musiał zaczynać od nowa (inna ilość przedmiotów , jakieś tam dodatkowe zajęcia których nie było w starym profilu-ja np. mam warsztaty dziennikarskie itd) ... z podstawówką to trochę inaczej bo wszyscy uczą się tego samego w takiej samej ilości ale ok nie ważne
W niektórych liceach wymagają, żeby osoba, która np. przeniosła się z humana z LO II do mat-fiz'u do LO V zdawała dodatkowe testy, czy się nadaje i czy w odpowiednim stopniu opanowała bieżący materiał jaki klasa, do której ma się przenieść miała w pierwszej klasie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum