WITAM
Otóż zdarzyło mi się dzisiaj zę dziewczyna powiedziała że jestem mały itp. Kiedyś też tak na mnie mówiono bo jak na swój wiek jestem niski i bardzo ale to bardzo mnie to denewuje miałem już wielką chęć zajechania tak ostro tej dziewczynie
Nie to że od jednego przezwania mnie już się załamałem to już zdarzyło się kilkaset razy i miałem już chęc kupienia tego... Nie chce słyszeć odpowiedzi nie słuchaj innych jak już małbyś/ałabyś tak napisać to zastanów się jak na Ciebie by tak ciągle mówili !!Rodzicie ni zgodzili by się na taki zakup więc nie ma co pytać i do lekarza też nie więc pozostaje zakup przez internet
Możecie polecić mi dobre pomagające środki (tabletki itp.)które pomogą mi w moim problemie ??
I z góry przepraszam za ortografię
15 jeżeli to ważne i juz kiedyś byłem u lekarza i powiedział żebym udał się do jakies poradni i tam by mi coś dali ale rodzice zapomnieli o tym i działam na własą ręke i wiem że będziecie ppisać MASZ DOPIERO 15 LAT ZDĄRZYSZ UROSNĄĆ ITP. WIĘC DARUJCIE SOBIE TAKICH KOMENTARZY !!!
[ Dodano: 2009-09-16, 19:47 ]
Dzięki widziałem to na filmach i dziękuje taki zabieg nie bedzie potrzebny
A pigóly to chociaż by mi coś pomogły i juz nie był bym takim wyżutkiem i najniższym z klasy !! Sry za ortografię
[ Dodano: 2009-09-16, 19:48 ]
Może macie jakieś dobre sprwdzone linki z których mozan by to kupić ??
Imię: Wojtek
Wysłany: 2009-09-16, 18:54
Najprawdopodobniej tego typu "leki" są na recepty, bo to chyba leki hormonalne. Na twoim miejscu poczekał bym tak z 1,5 roku, bo ci "niscy" właśnie zaczynają szybciej rosnąć w wieku ok 14 -16 lat.
_________________ Ludzkość! Jakaż ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia... kogoś innego!
15 jeżeli to ważne i juz kiedyś byłem u lekarza i powiedział żebym udał się do jakies poradni i tam by mi coś dali ale rodzice zapomnieli o tym i działam na własą ręke i wiem że będziecie ppisać MASZ DOPIERO 15 LAT ZDĄRZYSZ UROSNĄĆ ITP. WIĘC DARUJCIE SOBIE TAKICH KOMENTARZY !!!
a co mamy ci powiedzieć? bo to PRAWDA
Po prostu może masz zbyt mało hormonu wzrostu?
Tabletki nie istnieją, bynajmniej ja ich nie znam.
To jest prawda także co mamy powiedzieć ? Co do tabletek to Ci przejdzie jak zauważysz zmiany bo napewno nastąpią... u niektórych szybciej u niektórych później także wyluzuj i nie przejmuj się co mówią inni Jeszcze wyszczelisz w górę ...
Imię: Sonny de LaVega
Wysłany: 2009-09-16, 23:10
Wiesz bycie niskim ma też swoje zalety , np. w sporcie -
piłce nożnej , tacy piłkarze są bardzo szybcy i zwinni . Masz przykład Messiego
cierpiał na chorobę endokrynologiczną związana ze zmniejszonym wydzielaniem (lub brakiem) hormonu wzrostu , ale był poddany różnym zabiegom
i nawet po tym wszystkim mając 22 lata mierzy 169cm .
Co do tabletek nie jestem pewien , chyba , że jakieś z wyższej półki co stoją po 500zł ,
ale zawsze też możesz spróbować powisieć sobie na drążku , podobno to naciąg szkielet...
poczytaj sobie o tym .
_________________ "Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie" A.Einstein
eee ale nie powinieneś się tak przejmować ty jesteś niskim chłopakiem... ja jestem wysoką dziewczyną :P i miałam odwrotny problem w podstawówce wykorzystałam swój wzrost w sporcie, zaakceptowałam się i jestem szczęśliwa. i mam gdzieś ludzi, którzy rzucają w moją stronę jakieś głupie docinki
a co do tabletek... to są hormony... najlepiej idź do lekarza rodzinnego i poproś o skierowanie do lekarza od hormonów (cholera, nie pamiętam jak się nazywa :P) no i ten lekarz już będzie wiedział co robić
trzymaj się
_________________ "You may say im a dreamer... But im not the only one..."
Super to jest sposób naćpać się czegoś z allegro zamiast porozmawiać z rodzicami o swoich uczuciach i udać się z nimi do endykronologa ,aby zlecił najskuteczniejszą terapię.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie powinieneś się nadto o to martwić. Przecież możesz jeszcze być wysoki, ale zacząć rosnąć później. Z resztą piszesz, że jesteś niski nie pisząc ile masz wzrostu. Może Ci się tylko wydaje, a przecież na pewno są niżsi : )
_________________ "Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jednak tylko woda." - Albert Einstein
napisz ile masz wzrostu, jeśli poniżej 15o cm, to wybierz się do poradni. tabletek bez recepty i tak nie kupisz, chyba, że jakiś syf, który Ci tylko zaszkodzi. z każdego się chyba nabijają w szkole, urośniesz, to będą się śmiali z czegoś innego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum