Zakupy przez internet Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Ogólnie » Zakupy przez internet

Zakupy przez internet
Autor Wiadomość

kris123
User

Wysłany: 2010-07-09, 15:38   Zakupy przez internet

W poniedziałek zamówiłem sobie koszulkę z tej strony:http://www.adamekteam.dirtyray.pl
Minął już 4 dzień, a koszulki nie mam. Są to moje pierwsze zakupy przez internet. Wybrałem przesyłkę za pobraniem przez kuriera DPD. Przy podawaniu adresu email zapomniałem o tym, że jest nieaktualny. Wszystko pozostałe podałem dobre.
W regulaminie pisze, że towar powinien być u mnie po trzech dniach.
Myślałem o tym, aby wysłać zamówienie po raz drugi, lecz boję się, że zamiast jednej, przyślą mi dwie koszulki.
Bardzo proszę o pomoc, i wyrozumiałość.

Lock1
User

Wysłany: 2010-07-09, 16:07   

czasami jest tak że towar dociera po 2 tygodniach.ja juz tydzien czekam na telefon kupiony na allegro i trochę się martwie bo osoba od której go kupilem milczy.
jesli wszstkie dane podałes dobre,koszulka powinna dotrzec.poczekaj jeszcze ze 2 dni jesli nie przyjdzie to pisz do admina strony
pozdr ;)

kris123
User

Wysłany: 2010-07-09, 16:41   

Ok. Dzięki
A czy trzeba potwierdzić jakoś to zamówienie, bo w regulaminie na tej stronie piszą coś o tym, zacytuje:"Dostarczenie towaru następuje w terminie do 3 dni roboczych od momentu potwierdzenia zamówienia". Jeśli trzeba to jakoś potwierdzić, to jak to zrobić. Zadzwonić, czy co? :?:

Norbs93 
Pogromca postów
the boy next door

Imię: Norbu$

Wysłany: 2010-07-09, 17:14   

Wiesz spróbuj skontaktować się jakoś z tymi ludźmi,znajdź numer na stronie.Wybrałeś przesyłkę za pobraniem to jeszcze nic nie zapłaciłeś i nie straciłeś,jeśli zakup koszuli wymaga potwierdzenia a ty tego nie zrobisz bo podałeś nie właściwy numer e-maila to i tak nic nie straciłeś bo nic jeszcze nie zapłaciłeś.

kris123
User

Wysłany: 2010-07-09, 17:23   

Poczekam jeszcze gdzieś do wtorku, jak nie przyślą to dam kolejne zamówienie. Mam dwa pytania :
1) Czy jeśli dam kolejne zamówienie, to czy nie przyślą mi dwóch koszulek?
2) Jeśli zamówienie wymaga potwierdzenia, to jak to wykonać?

CheeryLipstick 
Pogromca postów

Imię: Natalia

Wysłany: 2010-07-09, 17:31   

Robiłam już dużo zakupów przez internet , kupowałam m.in : buty , t-shirty , spodnie , książki , basen :mrgreen: , deskorolkę , kabel do komórki , struny do gitary , telefon itd. i uwierz mi , najdłużej przesyłka szła do mnie 2 tygodnie dodatkowo był to mój najdroższy zakup przez internet. Owszem.. trochę się denerwowałam ale teraz wiem ,że trzeba poczekać. Poczekaj! ;p

1. Nie zamawiaj dwukrotnie! Będziesz musiał zapłacić za drugą koszulkę za nim Ci ją przyślą.
2. Wyślij e-maila potwierdzającego zakup.

kris123
User

Wysłany: 2010-07-09, 17:41   

CheeryLipstick napisał/a:
2. Wyślij e-maila potwierdzającego zakup.

Chodzi ci żebym teraz wysłał tego maila? Tylko, że ja podałem im nieaktywnego, więc czy teraz mogę do nich napisać z innego adresu mail, czy nic nie robić i cierpliwie czekać?

Czyli co, wysłać maila do nich, jeśli tak to co w nim napisać? Czy jednak nic nie robić i cierpliwie czekać aż przyjdzie paczka.

Powiedzcie, co mam robić, bo ja sam już zgupiałem.

CheeryLipstick 
Pogromca postów

Imię: Natalia

Wysłany: 2010-07-09, 18:11   

Owszem. Możesz wysłać im wiadomość z innego konta aczkolwiek musisz napisać swój nick , tj. nie musisz ale byłoby lepiej.. ułatwiłoby to proceder , może tak. :-P

Napisz ,że jesteś "..." (nick) i chciałbyś się zapytać co z twoją paczką. Wpłaciłeś pieniądze na konto a towaru jeszcze nie otrzymałeś.

Tyle.

czarnulkalbn 
Wymiatacz

Imię: Patrycja

Wysłany: 2010-07-13, 22:50   

A ja to korzystam tylko z Allegro. Kupiłam mnóstwo rzeczy od telefonów poczynając, zabawki dla córek,ciuchy, biżuterie i zawsze jestem zadowolona. Nigdy nic mi sie nie przydażyło przykrego w sensie że czegoś ktos nie wysłal, albo że rzeczy były wadliwe.
Kris123 a może spróbuj skontaktować sie z DPD i spytać o losy twojej paczki.

Odpowiedz do tematu