jest wpływ środowiska(mianowicie ludzi, kumpli, znajomych, którzy nas otaczają).
a nie przypadkiem telewizji, prasy, internetu i ogololnie nowych zbednych rzeczy.? bo w koncu ci kumple i nasze otoczenie tez skądś musiało nabrać takiej "kulturki"
Jak najbardziej. To zależy głównie od charakteru tego obcowania. I może skutkować w wieloraki sposób, przykładowo w braku pociągu seksualnego do osób określonej płci, upośledzeniu funkcjonowania emocjonalnego - od nieadekwatnego okazywania uczuć po problemy z zaangażowaniem emocjonalnym (co może objawiać się chociażby nieumiejętnością tworzenia stałych związków partnerskich) etc. etc. W drugą stronę - nadmierny pociąg seksualny, szukanie co raz to mocniejszych doznań erotycznych itepe itede.
Właściwie wiele młodych osób nie zdaje sobie sprawy jak bardzo może to wpłynąć na ich późniejsze życie.
Cytat:
Co ogóle myślicie o takich osobach co w bardzo młodym wieku uprawiają seks itp ?
To zależy jaki to jest bardzo młody.. na forach mówi się o 13 w górę. Fakt młody. Ale znam przypadki 6-8 w górę i wtedy, wierzcie może być to traumatyczne.
a nie przypadkiem telewizji, prasy, internetu i ogololnie nowych zbednych rzeczy.?
Oczywiście że jest wpływ tych czynników ale nie tylko w końcu ile osób decyduje się na kontakt seksualny w obawie że wyśmieja ich w grupie znajomych że on\a jako jedyni jeszcze nic nie robili...
_________________ Twój uśmiech...to już nie wróci...
Imię: Marcin
Wiek: 17 Dołączył: 31 Gru 2009 Skąd: Zielone Płuca Polski
Wysłany: 2010-01-02, 18:12
marmi napisał/a:
ile osób decyduje się na kontakt seksualny w obawie że wyśmieja ich w grupie znajomych że on\a jako jedyni jeszcze nic nie robili...
Zgadzam się z tym.
Missy napisał/a:
a nie przypadkiem telewizji, prasy, internetu i ogololnie nowych zbednych rzeczy.? bo w koncu ci kumple i nasze otoczenie tez skądś musiało nabrać takiej "kulturki"
Jedno jest powiązane z drugim ;p
_________________ ,,Chociaż krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady.'' - Stanisław Jerzy Lec
Na urodzinach załączyłem telewizor. Zobaczyłem w nim wybuchające world trade center, pomyślałem ,,tata to mi zafundował fajerwerki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum