Dla mnie jest zwykłym człowiekiem. Odczucia? Żadne - nie znam go i tyle.
_________________ Anarchia Jest Stanem Umysłu
A Nie Jeszcze Jednym Rządem, Systemem
Oznacza To Ciężką Pracę I Dużo Myślenia
Oznacza To Ciągłą Naukę Życia Swoim Własnym Życiem
Naukę Dokonywania Właściwych Wyborów...
Imię: MAGDA
Wysłany: 2009-05-21, 11:45
marjanek, że tak powiem... 'przegłeś' lol
A tak poza tym.. Jak dla mnie to on i tak w cieniu zostaje po Wojtyle i tyle.. CHce sie wykazać itd, ale to juz nie 'to'. Niestety...
Nie mam do niego jakiegoś większego przekonania..
_________________ Na podstawie tego, kogo masz koło siebie wiesz, kim naprawdę jesteś..
Wysłany: 2009-05-21, 13:57
Tak tak, o to mi chodzi, że próbuje to robic jak najlepiej. Ale czasem mi się wydaje, że on chce być 'kopią' JP II... Może mi sie zdaje, może JP II powinien być naśladowany.. ale odczucia jakieś strasznie pozytywne u mnie nie są, co do Benedykta :)
_________________ Na podstawie tego, kogo masz koło siebie wiesz, kim naprawdę jesteś..
Tak tak, o to mi chodzi, że próbuje to robic jak najlepiej.
No i chyba to jest prawidłowe
*MAGDA* napisał/a:
Ale czasem mi się wydaje, że on chce być 'kopią' JP II...
Oj nie Zwłaszcza w dziedzinie Liturgii Co do tej kwestii, to na pewno nie naśladuje Jana Pawła II, ale idzie zupełnie inną drogą
*MAGDA* napisał/a:
Może mi sie zdaje, może JP II powinien być naśladowany..
Jak najbardziej Tak jak inni święci Chociaż ja uważam, że nie powinno się zatrzymywać na etapie Jana Pawła II i iść dalej Tzn. nie tylko naśladować, ale być lepszym I to wg mnie tyczy się nie tylko JP2
_________________ “Nie mam co do tego żadnej wątpliwości, że świat istnieje tylko dzięki modlitwie chrześcijan”. (Arystydes z Aten)
Wysłany: 2009-05-21, 14:05
Ale wiadomo, że przede wszystkim są oni do siebie porównywani.. Zresztą nie ma sie co dziwić.. Pewnie jeszcze długo tak będzie :) Dlatego w/g mnie zostaje troszke w tle wielkości Wojtyły :)
Pozdrawiam.
Benedykt nie zrobił nic co by mnie do Niego zbliżyło pod żadnym względem.
Ma duże zadanie do spełnienia, ale chyba dopiero planuje jak ma działać.
Czekam.
Nie trawię tego człowieka. Hitlerowiec. Może sie tam wymigiwać jakimiś faktami, ale gdyby chciał na prawdę to nie był by hitlerowcem. Nie trawię go tak jak niemców.
chrzanie tego gościa, w ogóle wszyscy maja na niego wyj..
do JPII miałem wielki szacunek, niemal każdy człowiek go szanował, a po tym gościu jeżdżą jak po burej suce i prawidłowo, nie lubię go..........
Do obecnego papieża jestem nastawiony neutralnie, ani go lubię ani nie, ale porównywanie go z Janem Pawłem II uważam za głupotę, bo to po prostu inni ludzie, a obecnie, jak to już kiedyś pisałem, Jan Paweł II jest bardziej czczony nawet niż sam Bóg, bo zamiast modlić się do Boga, to ludzie modlą się do papieża (wiem że jak zawsze zaraz ktoś będzie miał do mojej opinii jakieś obiekcje).
Na razie Benedykt nie zasłużył wg. mnie na etykietkę "zły papież".
_________________ Choć droga jest bez końca
Pozornie bez znaczenia
Mniemam, że mam powody
By drogi swej nie zmieniać
Madzia :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum