to co dobre Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne
forum młodzieżowe, forum mlodziezowe
forum młodzieżowe
forum dyskusyjne

Czat forumowy  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Forum Młodzieżowe, Forum Dyskusyjne » Młodzież » Wasze problemy » to co dobre

Zamknięty przez: motyl
2009-08-10, 15:36
to co dobre
Autor Wiadomość

szary 
Stały User
tylko ja?

Imię: Staszek

Wysłany: 2009-04-19, 22:43   to co dobre

Nie mam pojecia co sie dzieje. Od listopada 2008 roku mam dziwne wrazenie, ze to co bylo dobre w zyciu juz minelo, najlepsze czasy - bo teraz co, studia, praca, smierc? Kiedys zgrana ekipa, dzisiaj wszyscy poszli swoja strona, pokloceni ze soba, lub strasznie sie zmienili - nie sa juz tymi samymi osobami, ktore cieszyly sie z zycia w kazdym miejscu i o kazdej porze - teraz glownie straceni sa przez alkohol lub inne uzywki. Mam wrazenie, ze zle wykorzystalem ten czas, caly czas co jest za mna, ze zmarnowalem 17 lat swojego zycia. mam rowniez inne wrazenie - ze wszystko mnie przytlacza. bylem u psychologa, rozmawialem z 'przyjaciolmi'... ale nikt tak na prawde tego nie rozumie. czy ktos byl kiedykolwiek w takiej sytuacji?

Prot 
Wymiatacz
wróg publiczny

Wysłany: 2009-04-19, 22:58   

Ja jestem w identycznej, ale zorientowalem sie dopiero kończąc lat 20. Do psychologa z tym nie poszedłem, bo uznałem że taka jest kolej rzeczy i już.
Trzeba się z tym pogodzić. Na studiach też poznajesz nowych ludzi, po studiach w pracy również, a potem to już tylko w kościele, albo pod sklepem. Ewentualnie na skupie złomu i makulatury (zależy jak kto wysoko mierzy) :-D

VITO 
Hiper wymiatacz
Król ShoutBox

Wysłany: 2009-04-20, 14:07   

psycholog zrozumie ale trzeba pójść kilka razy.

Iskra
Pogromca postów

Wysłany: 2009-04-20, 14:14   

jeżeli zmarnowałeś 17 lat życie to zrób wszystko, żeby nie zmarnować kolejnych 60.

Żyje bez brudnopisu.

izu$ka 
User
yellow

Imię: Iza

Wysłany: 2009-04-20, 14:54   

każdy się zmienia i nikt nie będzie całe życie taki sam . poznasz nowych ludzi i w nich też na pewno znajdziesz swoich przyjaciół.

agaciszon502 
Mega wymiatacz
Wspomnienia...<3

Imię: Agata

Wysłany: 2009-04-20, 17:39   

Każdy się zmienia, a to czy na lepsze czy na gorsze zależy indywidualnie. Wpływ mają i przyjaciele i szkoła i rodzina... Skoro czujesz że zmarnowałeś 17 lat życia to postaraj się żebyś nie myślał tak o kolejnych :-)

szary 
Stały User
tylko ja?

Imię: Staszek

Wysłany: 2009-04-20, 17:40   

Iskra napisał/a:
jeżeli zmarnowałeś 17 lat życie to zrób wszystko, żeby nie zmarnować kolejnych 60.

wiesz, ze nigdy o tym nie pomyslalem?

Kasiula260 
Wymiatacz

Imię: Kasia

Wysłany: 2009-04-20, 18:22   

Prot napisał/a:
a potem to już tylko w kościele, albo pod sklepem.

No prosze Cie :D
Na emeryturze dopiero będziemy mieć duuuużo czasu na budowanie przyjaźni :-)

szarymyślę, że istotną role odgrywa także wiara w tym okresie życia...jak się zakochasz, to jeszcze nie raz stwierdzisz, że życie jest piękne :)

Nirnaeth 
Hiper wymiatacz

Wysłany: 2009-04-20, 19:03   

Przestań tak myśleć. Każdy okres życia ma wiele zalet, musisz tylko je znaleźć. To nie jest tak, że super jest tylko jak się ma naście lat, a po liceum dupa. Popytaj starszych osób jaki był ich najwspanialszy wiek i zobaczysz, że różni ludzie różne mają zdanie. Np. moi dziadkowie twierdzą, że najlepiej było jak mieli ponad 40 lat - dzieci wychowane i spokój, sami dla siebie.
Pomyśl sobie, niedługo będziesz pełnoletni, będziesz zupełnie wolny, niezależny i samodzielny. Będziesz mógł eksperymentować ze swoim życiem. To czas swobody, ale zarazem minimalnych obowiązków. Znajdziesz dziewczynę, później żonę, będziesz miał dziecko, dobrą pracę, własne mieszkanie... czego chcieć więcej?
Znajdź sobie hobby, trenuj coś, dbaj o zdrowie i kondycję - to też ważne, aby w przyszłości było lepiej.
A skoro Twoi kumple się stoczyli, to po prostu ciesz się, że Ciebie to nie dotyczy i nie staczaj się razem z nimi. Z pewnością znajdziesz inną ekipę.
Głowa do góry, życie jest piękne. :)

bez_nadzieji
Stały User

Wysłany: 2009-04-20, 19:44   

mysle ze masz tak dlatego ze jakis okres w Twoim zyciu sie zakonczyl.. i teraz za tym bardzo tesknisz. Przezyles 17 lat to nei znaczy ze przezyles juz cala mlodosc! jeszcze wiele przed Toba .. nie mozesz uciekac przed zmianami one i tak nadejda. Chcesz pozniej zalowac ze nie wykozystales tego czasu ktory masz teraz bo ciagle sie zamartwiales i ropamietywales co bylo zamiast zyc tym co jest? przemysl czy warto i wykozystaj czas , drugiego juz nie bedziesz mial! (;

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi