Imię: Kasia
Wysłany: 2008-06-17, 20:41 Czy wierzycie w anioły?
Tak jak w temacie - czy wierzycie w istnienie Aniołów? Jakie one są według Was?
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Hmm.. pytanie niby banalne, a jednak nie łatwo znaleźć odpowiedź..
Pamiętam, że jak byłam mała, mama sama mi wmawiała że są takie małe i latają po niebie..
Teraz już chyba mnie to nie przekonuje
Cieżko mi stwierdzić. Bo jednak wierząc w Boga i w Biblię, to powinnam wierzyć. Ale czy wierzę, żę tak naprawdę są? -Nie wiem
_________________ “Nadam sobie prawo do palenia papierosów i używania wulgaryzmów, pewności siebie ponad normę i nie noszenia stanika. Będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach."
Imię: Mateusz
Wysłany: 2008-08-29, 20:56
Ja tam wierzę, ale już nie w takie co na Wigilię Bożego Narodzenia przynoszą prezenty i machają skrzydłami Tylko w anioły, które są duchami niebieskimi (nie widać ich, ale nie znaczy, że ich nie ma)
Ja tam wierzę, ale już nie w takie co na Wigilię Bożego Narodzenia przynoszą prezenty i machają skrzydłami Tylko w anioły, które są duchami niebieskimi (nie widać ich, ale nie znaczy, że ich nie ma)
Jak dla mnie nic dodać nic ująć
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Ciekawe .... Anioły tak na zdrowy rozsądek nie istnieją co nie znaczy, że nie można w nich wierzyć !! Osobiście nie widziałam żadnego z nich i nie wykluczam takiej możliwości.. W bibli wiele rzeczy jest raczej w sensie przenośnym (np. grzech Adama i Ewy), dlatego też jako Anioły możemy nazwać ludzi nam bliskich, którzy się nami opiekują i wspierają.
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
Albo właśnie...czyż nie takie osoby postrzegamy jako nasze anioły..?!
Niewiem dlaczego ale post Funner, a wydał mi sie smutny
_________________ (...)
"Wyszedł w samą porę. A jednak on jest za inteligentny, aby być czymś dzisiaj: żeby dziś czegoś dokonać, trzeba być trochę durniem jednak."
'Szewcy' S.I Witkiewicz
O to właśnie chodzi Taką prawdziwą fajną dziewczynę trudno znaleźć. Większość to tylko wykokietowane sztuczne panienki które jeszcze same nie wiedzą czego chcą i chodzą z dresami. Ale co począć swiata nie zmienie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum