jeśli operacja plastyczna ma polepszyć nasze życie-bylismy po wypadku czy cos i mamy jakieś zniekształcenia to jak najbardziej, ale jesli powiekszanie cyckow czy cos to NIE
_________________ ...No one else can touch me like the way you do, nothing seems to hurt me when I am close to you...
jeśli operacja plastyczna ma polepszyć nasze życie-bylismy po wypadku czy cos i mamy jakieś zniekształcenia to jak najbardziej, ale jesli powiekszanie cyckow czy cos to NIE
Zgadzam sie, ale to nie moje cialo wiec niech robią co chcą.
_________________ What's this? Blueberries? Oh, oh my G...oh, that's better than sex!
Stewie Griffin
Family Guy
Jeżeli ktoś wygląda jak Krzysiu Ibisz to operacje powinny być zakazane, ale mówię tak dla operacji gdy ulegniemy wypadkowi czy mamy jakieś rażące "nie normalne" wady w wyglądzie od urodzenia.
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
Jeżeli ktos ma się przez to poczuć lepiej, ma kasę - to czemu nie? Po co grzmieć o próżności i takich tam?
Ok. Ale niech to robi w klinikach renomowanych, a nie jedzie w turystkę medyczną do Azji lub Ameryki Płd....
Bo później zamiast sylikonu w piersiach np. ma się prezerwatywy napełnione wodą.
Wszystko jest dla ludzi,lecz w tym przypadku niezwykle ważny jest umiar.
Zadowolenie ze swojego wyglądu zewnętrznego jest dla niektórych osób niezwykle istotną kwestią.Jeżeli komuś defekty w wyglądzie nie pozwalają na zaakceptowanie własnego ciała i chce się poddać operacji plastycznej,to nie widzę powodu,by wiązać taki czyn z próżnością,czy lekkomyślnością.Oczywiście nie mam na myśli skrajnych przypadków,czy traktowania operacji na równi z zabiegiem u kosmetyczki.
Jeżeli chodzi o mnie,to z pewnością znalazłabym kilka mankamentów,które najchętniej,bym usunęła bądź skorygowała (o,nos !) .Niemniej nie myślałam o tym,by poddać się operacji plastycznej.
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Nie widzę nic złego w operacjach plastycznych. Jak komuś się coś nie podoba w jego ciele, to czemu ma się męczyć z tym całe życie. Jeżeli komuś pomoże to się dowartościować, to czemu nie.
_________________ Nie ma już nic.
I już nic nie spotka nas.
Nie ma w niebie naszych gwiazd
Kolejny raz,
Świat zatoczył z nami krąg.
Wyrwał wiarę z naszych rąk,
Nie ma już nic.
Raczej nie opowiadam się za "poprawianiem natury", ale jeśli ktoś czuje się źle ze swoim nosem, pieprzykiem czy odstającymi uszami, to moim zdaniem powinien mieć możliwość poprawienia swoich niedoskonałości. Jestem w stanie zrozumieć również odsysanie tłuszczu, lekkie powiększenie czy pomniejszenie piersi. Ale wszystko należy robić z umiarem. Tymczasem w Wenezueli, która jest swoistą stolicą klinik plastycznych, prawie każda nastolatka miała już operację plastyczną, a powiększanie piersi przeprowadza się już u... 7-letnich dziewczynek! Panuje tam przekonanie, że kandydatka na Miss Świata nie musi być piękna, powinna tylko być wysoka. Może poza tym być gruba i mieć mocno średniej urody twarz - oni poprawiają wszystko. Każda kandydatka na Miss Wenezueli jest po minimum kilkunastu operacjach plastycznych, a na niektóre zabiegi (np. botoks) chodzą w przerwach na lunch. Jak dla mnie zgroza.
_________________ nie daj zapomnieć
chleba i wody
zapachu i smaku
nie daj zapomnieć
piękna i prawdy
leżących na progu
Cóż, jeżeli miałoby to komuś poprawić komfort w życiu to nie widzę w tym nic złego.
_________________ Dzisiaj jesteśmy zaledwie skałami w rzece, za kilka lat los może wznieść nas jako tamę, o którą zostanie rozbity główny strumień, po to tylko, aby popłynąć naprzód nowym korytem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum