cerę ogólnie mam bardzo dobrą.
trądzi u mnie przeszedł trochę bokiem.
jeśli coś, to tylko wspomniane wyżej punktowe niedoskonałości.
ale polecam Benzacne, do kupienia w aptece.
jak dla mnie super się sprawdził.
ja używałam ( choć rzadko miałam taką potrzebę) davercinu i zawsze byłam z niego zadowolona :)
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
_________________ "Każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą."
— Bob Dylan
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk
Wysłany: 2009-01-03, 11:57
sheilven napisał/a:
ale polecam Benzacne, do kupienia w aptece.
tylko radzę najpierw przetestować na niewielkim fragmencie skóry. Mnie strasznie podrażnił, miałam okropną skórę w miejscu, w którym go stosowałam. Takie malutkie krosteczki, jakby bulki wypełnione wodą. Nie dało się tego ani zatuszować pudrem, ani nic.
Zdziwiło mnie to trochę, bo nigdy nie miałam problemu z żadnym z kosmetyków, i nadal nie mam, tylko ta maść.
Wysłany: 2009-01-05, 13:01
Bosiak napisał/a:
Czy wyciskanie pryszczy pomaga czy szkodzi
Szkodzi, gdy je wyciskasz dostają się tam zarazki i przez to powstaje ich jeszcze więcej. Najlepiej używać toników, płatków takich nasączonych. Pomaga !
_________________ Czerwone korale, czerwone niczym wino
Korale z polnej jarzębiny
I łzy dziewczyny i wielkie łzy
Z miasta płaszcz i korale me
On pochwalił i rzekł
Że zemną zatańczyć chce
Jego dzins i mej bluzki biel
Zwarły się w tangu wnet
tylko radzę najpierw przetestować na niewielkim fragmencie skóry. Mnie strasznie podrażnił, miałam okropną skórę w miejscu, w którym go stosowałam. Takie malutkie krosteczki, jakby bulki wypełnione wodą. Nie dało się tego ani zatuszować pudrem, ani nic.
Zdziwiło mnie to trochę, bo nigdy nie miałam problemu z żadnym z kosmetyków, i nadal nie mam, tylko ta maść.
Ja miałm to samo, tak mi podrażniło skóre,że pokazywać się nikomu nie chciałam,zeczewienienie skóry i bardzo dziwne krostki.Naszczęście po tygodniu zeszło...
_________________ Kochaj wszystkich. Ufaj niewielu. Bądź gotów do walki, ale jej nie wszczynaj. Pielęgnuj przyjaźnie.
Ja po prostu przestałam jeść słodycze, pije dużo wody mineralnej najmniej 1 litr dziennie.
Używam żelów i różnych maseczek. Nie wyciskam pryszczy. Twarz jest coraz lepsza
_________________ "Trzeba coś stracić, by coś docenić, żeby odzyskać, trzeba się zmienić..."
Brevoxyl, mocniejszy od benzacne i skuteczniejszy, przynajmniej dla mnie.
Brevoxyl jest według mnie bardzo dobry. Kiedyś miałam duże problemy z cerą, odkąd używam brexoxylu jest duuuużo lepiej.
_________________ Zbyt wcześnie by mówić, że jest dobrze.
Łatwo się zgubić, gdzieś między marzeniami,
Otaczani szarymi problemami,
Osądzani pochopnie...
Niby wszyscy razem a każdy osobno gubi swoją wolność skazany na samotność
Imię: Asia
Wysłany: 2009-03-28, 18:10
Też mam ogromne problemy z trądzikiem ;( Czy jedzenie słodyczy powoduje, że wyskakuje więcej krost? I co można zrobić, żeby pozbyć się trochę tych okropnych krost ;/ ;(
_________________ " daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu " . ;] :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum