Imię: Kasia
Wysłany: 2007-12-08, 20:50
jestem chrześcijanką. Dlaczego wierze ??? ..hmmm... myśle że nie da się tego określić w kilku zdaniach. Wierze bo po prostu wiem. Ta wiara to nie żadna głupia sekta czy jakieś bezmyślne obrzędy. A to przecież w dużej mierze otoczenie i rodzina decyduje o wierze człowieka. Przecież rodzice przekazują dziecku wiare. Myślę że kształtują ją rówież tradycje. Ludzie wierzą po to by mieć w kimś oparcie...
Nie wiem czy to co napisałam ma jakiś sens ale to moje pierwsze skojażenia z tym tematem :p pozdrawiam
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
_________________ Lubisz matematyke?
Dodaj mnie do siebie...
Odejmij ubrania..
Podziel łózko na nas dwoje.....
Dodaj koc....
A bedziemy mnożyś sie bez konca..;**
A dlaczego ja wierze? Chyba dlatego, jak pisaliście wyżej, dużo wyżej :> to sie chyba ma po rodzicach. Bo jeżeli oni chodzą do kościoła, to i siłą rzeczy dzieci też.
_________________ ...znajdujesz to, czego szukasz, umyka ci to, co zaniedbujesz.
Wysłany: 2007-12-11, 15:13
Jocker napisał/a:
vialink napisał/a:
Bo jeżeli oni chodzą do kościoła, to i siłą rzeczy dzieci też.
Nie zawsze
Tu chyba bardziej chodzi o podejście rodziców do tego tematu :P
PS.Jocker, Nie miałam zamiaru !!!!
_________________ 'Nieznajomość zła nie jest cnotą, lecz głupotą; zachwycanie się nią to jakby nagradzanie za uczciwość człowieka, który nie ukradł ci zegarka, bo nie wiedział, że go masz'
Bo jeżeli oni chodzą do kościoła, to i siłą rzeczy dzieci też.
Chodzą raczej, ale w części nie uczestniczą ze Mszy Świętej , poprostu tylko siedzą, wstają, klękają...
Heh mogę to samo o sobie powiedzieć
Dodaj mnie do siebie...
Odejmij ubrania..
Dodaj koc....
Wysłany: 2007-12-11, 20:47
0lek napisał/a:
Chodzą raczej, ale w części nie uczestniczą ze Mszy Świętej , poprostu tylko siedzą, wstają, klękają...
Heh mogę to samo o sobie powiedzieć
No to po co w ogóle chodzisz, nie lepiej posiedzieć w domq ??? xD
Dodaj mnie do siebie...
Odejmij ubrania..
Dodaj koc....
Wysłany: 2007-12-11, 20:57
Cytat:
Ba, ale weź to powiedz rodzicom moim
Noo właśnie i w tym chyba wszystkich problem
Jeszcze jak ich nie ma to nie idę, a jak wracają to mówię że już byłem, ale tylko z 2 razy mi się trafiło, że ich nie było .
Dodaj mnie do siebie...
Odejmij ubrania..
Dodaj koc....
Wysłany: 2007-12-11, 21:04
0lek napisał/a:
Jeszcze jak ich nie ma to nie idę, a jak wracają to mówię że już byłem, ale tylko z 2 razy mi się trafiło, że ich nie było.
Moi starzy od razu wyczuwają jak kłamie xD ale jak coś too mykam do klasztory na msze dla dzieci bo tam zawsze się z koleżankami pośmieje, tylko ostatnio jakiś dziad się na nas wydarł że jak chce my pogadać to możemy sobie przed kosiołem postać xD :roll:
lko ostatnio jakiś dziad się na nas wydarł że jak chce my pogadać to możemy sobie przed kosiołem postać xD :roll:
Ja mam podobne sytuacje , tylko że w klasie
Raczej często wychodzimy se z kolego i za drzwiami gadamy
Dodaj mnie do siebie...
Odejmij ubrania..
Dodaj koc....
Ale wy macie ludzie problemy ;D Nie można kogoś zmusić do religii bo to niezgodne z konstytucją xD Więc tym samym nie można nikogo zmusić do chodzenia na masze ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum