Imię: Anna panna.
Wysłany: 2009-05-06, 19:17
Wierzę , że nie śnią się nam przez przypadek. Często sprawdzam sennik , ostrożny zawsze lepiej ubezpieczony podobno.
Kiedyś śnił mi się prychający kot , co oznacza fałszywego przyjaciela. Oszukał mnie ktoś , nie przyjaciel ale w sumie może się liczyć. ; r
Wiem , że to takie nakręcanie się na sny. Ale ja lubię śnic i sprawdzać co znaczą , lubię.
_________________ Po śladach Twoich stóp kroczy moich szpiegów stu.
Znam Twój każdy , najmniejszy ruch.
Jeśli bym wierzyła w sny to zapewne już dawno moje życie stałoby się dnem. Nigdy nie śnię tego co chce, zawsze jest to coś okropnego, brzydkiego....Nie wierzę.
_________________ Kochaj wszystkich. Ufaj niewielu. Bądź gotów do walki, ale jej nie wszczynaj. Pielęgnuj przyjaźnie.
co do snów ja jestem przychylna założeniu Freuda iz "Sen jest spełnieniem życzenia".
W snach czesto spelniaja sie nasze marzenia dzieja sie rzeczy ktore chcielibysmy aby dzialy sie na prawde. Choc musze przyznac racje ze jest w nich cos zaskakujacego , np. to ze czasami wlasnie sie sprawdzaja, tak jakby chcialy dawac nam jakies znaki, ostrzegac przed czyms.
Sennik to bez wątpienia jedna wielka bzdura. A co do proroczych snów - bardzo możliwe, że istnieją, ale ja nie mam żadnego doświadczenia na ich temat. :)
Mylisz się... sny generuje mózg... i poprzez generowanie konkretnych rzeczy w śnie potrafi nam przekazać, co myśli podświadomość... Sennik jest takim jakby słownikiem... Jednak nie wszyscy mamy ten sam język mózgu... ;] Najlepiej z jakimiś snami do przetłumaczenia iść na forum o śnieniu etc.
Sny muszą miec cos wspólnego z rzeczywistoscią. Kilka razy miałam sen proroczy, a często moje sny są taką jakby metaforą, tego co się dzieje w moim życiu, i to dosyc wymowną, tak że nie mam wątpliwości o co w śnie chodzi.
Ale nie warto wierzyc we wszystkie sny i tłumaczyc sobie z sennikiem w ręku, ze skoro śniło mi się spadanie, to na pewno cośtam cośtam.
'Milky napisał/a:
Sennik jest takim jakby słownikiem... Jednak nie wszyscy mamy ten sam język mózgu... ;]
Wlaśnie, wiec nie u każdego np. to spadanie znaczy to samo.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum