A tak mnie natchnęła wypowiedź jednego z użytkowników ;p
Czy uważacie, że hasełko "wypiłem/wypiłam trochę za dużo" jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem, dla seksu/całowania się/macania się z inną osobą, niż partner? Czy dla przykrych słów, które wstawiony/pijany partner wypowiada pod adresem drugiej połówki?
Wydaje mi się,że nic nie powinno być usprawiedliwieniem dla takiego zachowania.Jeśli wiemy,że po alkoholu nad sobą nie panujemy to może warto się zastanowić nad kolejnym kieliszkiem zanim zrobimy coś głupiego.
_________________ Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania.
Helen Keller Nie chodzi o to, żeby być lepszym od innych - chodzi o to, żeby być lepszym niż wczoraj
Jigoro Kano
Nie, nie jest usprawiedliwieniem po alkoholu robimy różne dziwne rzeczy z regóły dodaje nam odwagi (a raczej głupoty) i mówimy robimy rzeczy na które nie mamy odwagi na trzeźwo.
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
A tak mnie natchnęła wypowiedź jednego z użytkowników ;p
Czy uważacie, że hasełko "wypiłem/wypiłam trochę za dużo" jest jakimkolwiek usprawiedliwieniem, dla seksu/całowania się/macania się z inną osobą, niż partner? Czy dla przykrych słów, które wstawiony/pijany partner wypowiada pod adresem drugiej połówki?
Imię: Adam
Wysłany: 2010-07-26, 11:43
Ofc ze nie. Jeśli ktoś sie nie kontroluje to niech nie pije albo robi to z umiarem.
_________________ Nie pozwól żeby ktoś za ciebie rzucał kości
Rządził twoim życiem i sterował ciągle tobą
Rządził twoim życiem jesteś wolna osoba I choć świat jest zepsuty a ludzie ze sobą walczą
Ty broń miłości z mocno uniesiona tarcza
Skoro nie, to czemu tyle dziewczynek (bo to one głównie przebaczają) puszcza w niepamięć grzeszki chłopaka po wódzie? Zaślepienie? Głupota?
Wy to nazywacie miłością xD Ostia, każdy przypadek jest indywidualny jedna zrobi to bo nie chce stracić tego chłopaka, druga bo jest w nim zaślepiona...
_________________ "Urodziłem się w rodzinie żydowskiej, ale z czasem przeszedłem na narcyzm."
Skoro nie, to czemu tyle dziewczynek (bo to one głównie przebaczają) puszcza w niepamięć grzeszki chłopaka po wódzie? Zaślepienie? Głupota?
Głupota. wiesz może to byc też strach.
Bo (to jest przykład) meżczyzna po wypiciu może byc agresywny, biegac z nożem, miec przerośnięte ego.
Spotkałam sie raz z taka sytuacją.
Małżeństwo. Maż pije, często. Przy tym jest agresywny. Wystarczy jedno śłowo żony, które mu się nie spodoba i wybucha awantura. Dwa razy rzucił się na nia z nożem, szczeście że opamiętał się w ostatniej chwili.
A ina ? Wybacza. widząc łzy na drugi dzien wybacza.
Bo boi się, że wkońcu ją zabije.
Bo nie chce stracic kilkanaście lat małżeństwa.
Alkochol jest dla ludzi inteligentnych. I koniec.
_________________ "Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w c***a."
Wy to nazywacie miłością xD Ostia, każdy przypadek jest indywidualny jedna zrobi to bo nie chce stracić tego chłopaka, druga bo jest w nim zaślepiona...
Och tam, już nie kreujmy z kobiet takich wierzących w miłość i takie tam
Wiem, że jest to sprawa indywidualna - ale czy "miłość' zaślepia również logikę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum