Imię: nomen nescio
Wysłany: 2010-05-04, 17:58
Cytat:
Tak sądzisz to zaadoptuj sobie dziecko które urodziła matka która cały czas piła i ćpała ;/
A takie dziecko nie zasługuje na rodzinę? Jeśli ktoś naprawdę chce mieć dziecko, to pokocha je nawet, jeśli będzie chore. Tylu dzieciom można by zapewnić dom, lepiej jednak tworzyć nowe i idealne? Zapewniając tym samym wieczny status 'dzieci niczyich' sierotom w domach dziecka?
Wątpię żebyś zaadoptowała takie dziecko które może być chore itp itd !
są ludzie o wielkim sercu którzy adoptują nawet ciężko chore dzieci, by dać im Miłość i poczucie bezpieczeństwa.
Jestem przeciw in-vitro, nie uważam, że ludzie powinni tworzyć sobie dziecko w probówkach, skoro nie mogą mieć własnych dzieci, a bardzo tego pragną powinni adoptować.
_________________ A co jeśli to ja
Może mnie nie rozpoznałeś
A co jeśli to ja
Dźwigam sens, którego łakniesz
Hold me down, sweet and low, little girl
Hold me down, sweet and low, and I'll carry you home<3
Nie mam nic przeciwko in vitro. Jeżeli ktoś chce mieć własne dziecko i go na to stać to proszę bardzo. Kiedy ktoś postanowi zaadoptować to jeszcze lepiej. Myślę, że jest to każdego indywidualna sprawa w jaki sposób spełni swoje marzenie i nie powinno się tego nikomu wytykać.
_________________ If you have to go don't say goodbye
If you have to go don't you cry
If you have to go I will get by
Someday I'll follow you and see you on the other side...
Wysłany: 2010-05-07, 20:10
To powinna być sprawa indywidualna każdego z nas. Dzięki tej metodzie ktoś może mieć dziecko, o którym bardzo marzył. Jeżeli jest taka możliwość to dlaczego nie można z niej skorzystać, w końcu medycyna idzie do przodu.
_________________ Czy to nie tragedia, gdy dwoje ludzi mija się na ulicy o kilka centymetrów i nigdy nie dowie się że mogliby być razem szczęśliwi?
Też tak uważam.
Każdy sam powinien decydować, według tego co sam uważa za moralne i etyczne.
Ja rozumiem zarówno ludzi traktujących to jako prawdziwą szansę jak i tych, którym to nie odpowiada i są tej metodzie przeciwni. Wszystko zależy od interpretacji pewnych szczegółów przeprowadzania in vitro.
_________________ Pielęgnuj swoje marzenia.
Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum